Президент підписав закон про державне регулювання тарифів на доступ до кабельної каналізації

30 Грудня 2010
14239
30 Грудня 2010
09:51

Президент підписав закон про державне регулювання тарифів на доступ до кабельної каналізації

14239
Президент підписав закон про державне регулювання тарифів на доступ до кабельної каналізації

Президент України Віктор Янукович підписав закон про внесення змін до закону «Про телекомунікації» щодо забезпечення доступу до кабельної каналізації електрозв'язку (ККЕ). Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

 

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила цей закон 2 грудня.

 

Закон встановлює, що тарифи на надання в користування ККЕ операторів телекомунікацій підлягають державному регулюванню шляхом встановлення граничних або фіксованих тарифів (доповнення до ст. 66). Нагадаємо, що також державному регулюванню підлягають тарифи на загальнодоступні послуги (наприклад, універсальна програмна послуга в операторів кабельного телебачення) і тарифи на надання у користування каналів електрозв'язку операторів телекомунікацій, які займають монопольне (домінуюче) становище.

 

Також статтю 1 закону «Про телекомунікації» доповнено визначеннями термінів «кабельна каналізація електрозв'язку», «власник ККЕ» та «канал ККЕ». За новим законом кабельна каналізація електрозв'язку - це обладнання та споруди, призначені для прокладання, монтажу та експлуатаційного обслуговування кабелів телекомунікацій, що включає трубопроводи (канали кабельної каналізації), закладні  та оглядові пристрої в колодязях, кабельних шафах, шахтах, колекторах, мостах, естакадах, тунелях, будівлях, а також приміщення для вводу кабелів і розміщення лінійного обладнання.

 

Закон набере чинності з моменту опублікування.

 

Як повідомляла ТК, законопроект № 5333 про внесення змін до закону «Про телекомунікації» (щодо забезпечення доступу до ККЕ) був зареєстрований 8 квітня народними депутатами, членами Комітету з питань транспорту і зв'язку Юрієм Мороко (Партія регіонів) і Віталієм Коржем (БЮТ). 6 липня парламент його прийняв за основу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14239
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду