WikiLeaks заробив у 2010 році понад мільйон євро

26 Грудня 2010
1801
26 Грудня 2010
11:40

WikiLeaks заробив у 2010 році понад мільйон євро

1801
WikiLeaks заробив у 2010 році понад мільйон євро

Скандально відомий сайт WikiLeaks заробив у 2010 році понад мільйон євро. Про це повідомили представники німецького фонду Wau Holland Foundation, який керує рахунками компанії, пише «РБК-Україна».

 

Вони зазначили, що всі кошти отримано шляхом добровільних пожертвувань від приватних осіб з різних країн світу, передає телеканал CBS.

 

Витрати Wikileaks склали 380 тис. євро. В той же час низка рахунків залишається неоплаченою. Представники фонду повідомили, що в числі основних витрат - комп'ютерне устаткування, оплата інтернету, а також відрядження співробітників.

 

Інтернет-проект став широко відомий завдяки публікації матеріалів про війну в Афганістані й Іраку, внаслідок чого громадськість дізналася деякі подробиці цих кампаній, що дискредитують офіційний Вашингтон. Зокрема, в матеріалах ішлося про невиправдані жертви серед мирного населення, тортури, застосовані до затриманих за підозрою в тероризмі, і про невдалий хід низки військових операцій.

 

У кінці листопада 2010 р. Wikileaks передав західним ЗМІ понад 250 тис. нових документів із архіву Cablegate - дипломатичного листування американських дипслужбовців і Держдепартаменту США. Ці документи, яким було надано різний ступінь секретності, показали миру недипломатичне обличчя американської дипломатії, оскільки в них містяться численні безсторонні вислови на адресу міжнародних державних діячів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1801
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду