Французькі власники продають російську «Європу Плюс»

25 Грудня 2010
22472
25 Грудня 2010
16:26

Французькі власники продають російську «Європу Плюс»

22472
Французькі власники продають російську «Європу Плюс»

Французский холдинг Lagardere має намір продати «Европейскую медиа группу», що керує в Росії радіомережами «Европа Плюс», «Ретро FM», «Радио 7», станціями «Кекс FM» і «Свежее радио». Про це повідомляє російська газета «Коммерсантъ».

 

У штаб-квартирі Lagardere поки що не коментують цю інформацію. Але за даними джерел видання, холдинг розраховує отримати за свій актив 150-200 млн доларів.

 

Потенційними покупцями газета називає президента і засновника «Европейской медиа группы» Жоржа Полінскі, холдинг «Выбери радио», що входить до групи «Медиа 1» Івана Тавріна та управляє 56-ма регіональними радіостанціями, більшість із яких є ретрансляторами станцій «Европейской медиа группы». Також припускають потенційний альянс нового власника групи з корпорацією «ПрофМедиа» (управляє «Авторадио», «Юмор FM», NRJ і «Радио Романтика»).

 

«Европейская медиа группа» була створена на базі радіостанції «Европа Плюс», яка розпочала мовлення в Москві навесні 1990 року, а нині мовить у 234 містах. Зараз група також керує мережами «Ретро FM» (195 міст), «Радио 7» (59 міст), «Кекс FM» (Москва, Санкт-Петербург, Челябінськ) і «Свежим радио» (Москва), а також продає рекламу на радіо і в інтернеті.

 

Lagardere стала співвласником «Европы Плюс» у середині 1990-х років. До 2004 року французький холдинг володів у головному ЗАТ «Европа Плюс» тільки 51% акцій, але згодом консолідував увесь свій російський радіобізнес.

 

Нині радіостанції «Европейской медиа группы» залишаються єдиними російськими електронними ЗМІ, які повністю контролюються іноземними власниками.

 

Раніше «Коммерсантъ» писав, що Lagardere також планує продати міжнародний журнальний бізнес. У Росії їм належить 51% акцій видавничого дому «Ашет Филипаки Шкулев - Интермедиагруп», що випускає журнали Elle, Elle Girl, Maxim, Psychologies, «Счастливые родители», «Антенна-Телесемь», StarHit, «Ва-банкъ», розвиває портал WDay.ru.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22472
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду