У магазинах електронної преси першими купили спеціалізовані видання

17 Грудня 2010
6975
17 Грудня 2010
15:47

У магазинах електронної преси першими купили спеціалізовані видання

6975
У магазинах електронної преси першими купили спеціалізовані видання

Проект дистрибуції електронних копій газет та журналів Journalia, що стартував на початку осені, продав кілька десятків видань. Головним чином це спеціалізовані видання бізнес-тематики, але попитом також користувалися журнал про власні фінанси «Личный счет» та газета «Дзеркало тижня».

 

Про це «Детектор медіа» повідомив Ігор Ляшенко, один із засновників компанії «Горизонт медіа», якій належить Journalia.

 

За його словами, компанія не розраховувала на більший попит, оскільки проект ще не запустився повноцінно. «Обсяг продажів не дуже великий: кілька десятків одиниць. Але це нормально, оскільки ми не робили ніякого промо. У нас ще триває процес залучення видавництв та їх видань до портфоліо. Ми хотіли б працювати з усіма видавництвами. Тому зараз, поки портфоліо не сформований, ми не заявляємо про себе широкому колу читачів», - зазначив він. За очікуваннями компанії, орієнтовно до весни 2011 року проект набуде бажаного обсягу пропозицій. Зазначимо, що наразі в базі Journalia присутні, головним чином, видання самого «Горизонт медіа», який видає понад 20 корпоративних та інших журналів.

 

На проекті ej.ua, що з'явився наприкінці жовтня, також вже стартували продажі. Читачі почали купувати спеціалізовані журнали Mediasat (видання про супутникове та інше телебачення) та Art Ukraine. Про це повідомив керівний партнер компанії «Електронні журнали» Дмитро Мітряєв під час Третьої щорічної конференції видавців та розповсюджувачів преси 16 грудня.

 

Пан Мітряєв стверджує, що кількість проданих доступів до видань перевищує кількість співробітників цих видань. Більш повну інформацію він обіцяє надати наприкінці року.  

 

Нині в базі ej.ua 45 найменувань. Як зазначає пан Мітряєв, видавці не досить активно завантажують свої архіви, тому рекламна кампанія проекту розпочнеться після Нового року (коли підключаться усі, хто планував, та завантажать усе що потрібно). Протягом листопада сайт ej.ua відвідали 8 тис. унікальних користувачів.

 

Як повідомляла ТК, наприкінці листопада в Україні з'явився ще один магазин електронних видань - PressPoint.

 

Нагадаємо, за перший повний місяць продажів електронних версій журналу «Домашний ПК» (ITC Publishing) читачі купили 265 копій видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6975
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду