У 2010 році держава так і не надала фінансової підтримки виданням для дітей та юнацтва

17 Грудня 2010
9031
17 Грудня 2010
15:12

У 2010 році держава так і не надала фінансової підтримки виданням для дітей та юнацтва

9031
У 2010 році держава так і не надала фінансової підтримки виданням для дітей та юнацтва

У 2009-2010 роках так і не надійшли кошти на підтримку видань для дітей та юнацтва, хоча й були передбачені в держбюджеті програмою «Фінансова підтримка преси». Про це сказав голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк під час прес-конференції 17 грудня.

 

За даними Книжкової палати України ім. Івана Федорова в Україні друкується близько 100 газет і журналів для дітей та юнацтва. Протягом 2003-2008-го фінансову допомогу отримали 19 видань, зокрема, «Країна знань», «Однокласник», «Соняшник», «Веселочка», «Вулик» та інші.

 

Цього року Держкомтелерадіо зміг допомогти таким ЗМІ, провівши щорічний Всеукраїнський конкурс на краще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва.

 

Конкурс проводився у двох номінаціях: «Краще періодичне друковане видання для дітей» та «Краще періодичне друковане видання для юнацтва». Цьогоріч на конкурс надійшло 19 видань: 13 - для дітей, 6 - для юнацтва. Як писала ТК, кращим виданням для дітей уже вдруге визнано журнал «Ангелятко», що видається у Львові накладом 12 тисяч примірників. А кращим виданням для юнацтва став щомісячний журнал «Однокласник», призначений для 13-16-річних, накладом 16 тисяч примірників.

 

За словами Юрія Плаксюка, всі примірники видань, які надійшли на конкурс (а ще понад 100 екземплярів журналів, газет, збірників казок і оповідань) 17 грудня були передані Київській спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернату № 11.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9031
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду