Компанія «Арт-Відео» створила анімаційну історію українських храмів

13 Грудня 2010
10389
13 Грудня 2010
16:20

Компанія «Арт-Відео» створила анімаційну історію українських храмів

10389
Компанія «Арт-Відео» створила анімаційну історію українських храмів

Продакшн-компанія «Арт-Відео» на замовлення афілійованого з нею львівського телеканалу НТА зняла анімаційний серіал «Духовне намисто», присвячену визначним релігійним пам'яткам України.

 

За словами продюсера компанії «Арт-Відео» Зоряни Занюк, серіал розрахований передусім на дітей шкільного віку. «Наш продукт виконаний у поєднанні 2D і 3D анімації, - розповідає Зоряна Занюк. - У форматі 3D втілені головні герої, усе решта - в класичному форматі (2D). Ідея створити такий мультик народилася під час роботи над серіалом „Легенди України". Ми відчули, що тема українських святинь варта окремої тематичної лінії. Над казковими малюнками, на фоні яких відбувається дійство, а також над рухами героїв працюють аніматори не лише зі Львова, а й з інших міст України. Переповідаючи вже відомі історичні факти, ми намагалися візуально відтворити події та процес появи того чи іншого сакрального об'єкту. У майбутньому плануємо розширити список храмів і монастирів - звернемо увагу глядачів на дерев'яні церкви, які ще залишились в Західному регіоні України, на духовні споруди у Києві, у північних, південних і східних регіонах нашої держави». Серіал демонструватиметься на каналі НТА щосуботи та щонеділі о 14.00.

 

За сприяння Української греко-католицької церкви «Духовне намисто» планують презентувати у сиротинцях Львівщини як подарунок дітям до різдвяних свят.  

 

Компанія «Арт-Відео» з 2005 року виробляє 3D-мультсеріал «Пригоди кота Викрутаса» для телеканалу ТЕТ. У 2006-му - проект «Казковий патруль», 2008 - «Легенди України» для Першого Національного. До Різдва 2011 року студія готує прем'єру першого мультфільму з серії «Історія України в постатях».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10389
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
oleg
4893 дн. тому
Молодці!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду