Кінопрокатний ринок в Україні виріс на 46%

13 Грудня 2010
14748
13 Грудня 2010
15:48

Кінопрокатний ринок в Україні виріс на 46%

14748
Кінопрокатний ринок в Україні виріс на 46%

У 2010 ринок кінопрокату в Україні зріс на 46%, рекордну виручку - понад 600 млн. грн. -цього року забезпечили картини у форматі 3D. Про це повідомляє видання Content Report з посиланням на дані «Бюлетеня кінопрокатника».

 

З топ-10 лідерів зборів в Україні в 3D перші позиції займають такі фільми, як «Аватар» (67,83 млн. грн.), «Шрек назавжди» (31,801 млн. грн.), «Аліса у країні чудес» (27,782 млн. грн.), «Кохання у великому місті 2» (20,895 млн. грн.), «Гаррі Поттер і дари смерті» (19,000 $2,394 млн. грн.).

 

«Аватар» став також найкасовішим фільмом у Росії й інших країнах СНД (без врахування України), зібравши $117,05 млн. 76% виручки фільм отримав від показів у 3D й IMAX: «Нові технології викликали величезний інтерес у глядачів», - відзначив у коментарі виданню «Коммерсантъ» співвласник групи компаній AR Films (кіновиробництво і дистрибуція) Олександр Роднянський.

 

Касовий фільм у 3D обходиться українцю приблизно на 50% дорожче, ніж картина у звичайному форматі. За словами Олександра Роднянського, часті походи в кіно можуть виявитися не по кишені українському глядачеві, на його думку кіно з демократичного виду мистецтва перетворюється на відпочинок для еліти: «Виходячи із середніх зарплат в Україні вартість квитка має бути $2-3, а не $5-6, як зараз».

 

За інформацією видання, наступного року кінопрокатники також очікують зростання доходів мінімум на 30%, але 3D вже не зможе принести такий же прибуток. Як вважає виконавчий директор ArtHouse Traffic Олекса Новосад «перша хвиля інтересу до 3D минула, наявність або відсутність цього формату вже не буде для глядача вирішальною».

 

Разом з тим, за словами Ірини Зарі, управляючого партнера мережі кінотеатрів «Лінія кіно» і «Оскар», щоб ринок показував ріст і надалі, повинні розвиватися усі його складові: від кількості кінозалів в країні (наразі існує близько 310 кіноекранів, з яких близько 180 знаходиться в мультиплексах, а цифрових залів, які дозволяють дивитися фільми в 3D, -  65) до платоспроможності населення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14748
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду