Під час антиурядового мітингу в Москві постраждав фотограф російської газети «Известия»

13 Грудня 2010
15063
13 Грудня 2010
10:33

Під час антиурядового мітингу в Москві постраждав фотограф російської газети «Известия»

15063
Під час антиурядового мітингу в Москві постраждав фотограф російської газети «Известия»

Під час мітингу на Пушкінській площі в Москві 12 грудня фотографу газети «Известия» Анатолію Жданову зламали ключицю. Про це повідомляє «Лента.ру».

 

Інцидент відбувся, коли дозволений московською владою мітинг, учасники якого вимагали відставки уряду Російської Федерації, завершувався й люди почали розходитися. За словами пана Жданова, незважаючи на те, що мітинг мав мирний характер, на виході його учасників чекав ОМОН.

 

«Вони почали розкидати людей, вихоплювати їх і затримувати. Я знімав те, що відбувається, і тут мене вдарили чимось важким - я не розгледів, чим сааме - у спину, в район плеча. В наступну секунду мене штовхнули, я стрімголов полетів з півтораметрового парапету», - розповів він. Анатолій Жданов припускає, що його зачепив один з бійців ОМОНу, який увірвався в натовп.

 

«Я падав, і спочатку виставив руку, а в останній момент забрав її, щоб врятувати камеру. Зрештою, я приземлився на плечо і зламав ключицю у двох місцях», - розповів фотограф. Він додав, що йому знадобиться вартісна операція.

 

На мітингу на Пушкінський площі, організованому спільно рухом «Солідарність» Бориса Нємцова і «Лівим фронтом» Сергія Удальцова, зібралося близько 500 осіб. Учасники акції вимагали відставки уряду Російської Федерації, тримали плакати з гаслами «Путин, пошел вон!», «Путин, отдай руль», «Медведева в отставку», «Верните выборы, гады!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду