«Фраза» планує звернутися до правоохоронних органів щодо утримання під час допиту Кирила Баранова

11 Грудня 2010
15603
11 Грудня 2010
14:56

«Фраза» планує звернутися до правоохоронних органів щодо утримання під час допиту Кирила Баранова

15603
«Фраза» планує звернутися до правоохоронних органів щодо утримання під час допиту Кирила Баранова

Інтернет-видання «Фраза» розцінює утримання заступника головного редактора порталу Кирила Баранова під час допиту в СБУ протягом близько 8 годин як знущання над людиною і планує звертатись у правоохоронні органи. Про це ТК повідомив головний редактор видання Олександр Іванов.

 

За словами керівника холдингу «Фраза» Віталія Кустова, пана Баранова викликали до СБУ в якості свідка. На сайті «Фраза» йдеться про те, що 9 грудня двоє чоловіків, представившись старшими лейтенантами СБУ Олександром Малтихом та Євгеном Високим, прийшли до квартири пана Баранова, який викликав міліцію і лише після цього йому надали повістку на допит у якості свідка. О 10-й годині 10 грудня Кирило Баранов прийшов на допит за адресою Аскольдовий провулок, 3-А, і пробув на допиті до самого вечора.

 

Віталій Кустов зазначив, що о восьмій вечора 10 грудня він отримав смс-повідомлення від пана Баранова: «Я живий». І після цього журналіст на зв'язок не виходив. Лише зранку стало відомо, що ввечері його відпустили.

 

«Ми не сумніваємося, що були приводи для виклику нашого журнліста на допит у якості свідка. Але нас вбиває те, як це відбувається. Адже зовсім не обов'язково при цьому вночі лякати 3-річну дитину, і зовсім не обов'язково утримувати людину на допиті близько 8 годин, не допитуючи. Він ішов забирати з дитячого садка дитину. І тут із темряви до нього підходять двоє, які знають усе про Кирила. Він був змушений викликати міліцію. І лише після приїзду наряду вони надали повістку», - сказав Олександр Іванов.

 

А пан Кустов додав, що, за словами Кирила Баранова, сам допит тривав лише півтори години. «А перебував він там 10 годин. Його весь час чіпляли фальшивими викликами: "От зараз". Але ні - потім. І лише після того, як ми написали про його зникнення, почався якійсь рух щодо допиту. Після цієї хвилі його й відпустили. Бо інакше не знаю, скільки б його ще тримали», - розповів пан Кустов. Також, за словами Олександра Іванова, за весь час утримання Кирила Баранова в очікуванні допиту до нього зверталися з «образливими фразами» щодо приналежності його до професії журналіста.

 

У коментарях ТК речник СБУ Марина Остапенко зазначила, що Кирила Баранова було викликано на допит у якості свідка до слідчого управління СБУ в межах кримінальної справи, порушеної ще 2008 року щодо осіб, які несанкціоновано втручаються в роботу мереж електрозв'язку операторів мобільного зв'язку України за ознакою вчинення злочинів за частиною 2 статті 361 ККУ.

 

«О 19.45 бесіда з ним була завершена і він залишив приміщення слідчого управління. Всі слідчі дії відбувались виключно у рамках закону», - сказала вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15603
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду