Microsoft дає російським незалежним ЗМІ та НГО безкоштовну ліцензію на свої програми

8 Грудня 2010
14815
8 Грудня 2010
11:10

Microsoft дає російським незалежним ЗМІ та НГО безкоштовну ліцензію на свої програми

14815
Microsoft дає російським незалежним ЗМІ та НГО безкоштовну ліцензію на свої програми

Корпорація Microsoft запропонувала всім російським некомерційним організаціям та невеликим незалежним ЗМІ односторонню ліцензію на свої програмні продукти. Таким чином,  з 7 грудня 2010 року по 1 січня 2012 будь-яка встановлена програма від Microsoft у цих користувачів вважатиметься ліцензійною. Про це пише «Газета.ру» з посиланням на повідомлення правозахисної організації «Агора».

 

«Будь-які програмні продукти Microsoft, встановлені на комп'ютерах НГО і ЗМІ, вважаються законними. Кожна НГО та ЗМІ, що задовольняє вимогам, може отримати ліцензію, просто роздрукувавши її на сайті і вписавши дані НГО в цю ліцензію», - прокоментував Рахміль Ахметгалієв, адвокат, правовий аналітик правозахисної асоціації «Агора», який особисто був присутній на переговорах з Microsoft щодо односторонньої ліцензії.

 

У разі виникнення проблем у НГО та ЗМІ з державними органами Microsoft в індивідуальному порядку може надати цій ліцензії зворотну силу. Програма триватиме до 1 січня 2012 року, а до цього часу НГО і малі ЗМІ повинні придбати програмні продукти зі знижкою або отримати їх безкоштовно за допомогою технологічної підтримки некомерційного сектора «ІнфоДонор», яка уже працює в Росії.

 

На думку правозахисної організації, такий крок є дуже своєчасним напередодні нового виборчого циклу, оскільки одним зі способів тиску на опозиційні НГО та журналістів є порушення кримінальних справ з приводу використання контрафактної продукції.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14815
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду