У Росії державні ЗМІ виставлять на продаж

30 Листопада 2010
13480
30 Листопада 2010
17:11

У Росії державні ЗМІ виставлять на продаж

13480
У Росії державні ЗМІ виставлять на продаж

Державні газети, теле- і радіокомпанії в Росії будуть виставлені на продаж. Про це 30 листопада повідомив Аркадій Дворкович, помічник президента РФ, пише «Лента.ру» з посиланням на «Интерфакс».

 

На думку Дворковича, державі не обов'язково продавати всі активи за один місяць: «Вони підлягають продажу, але терміни поки що не встановлені... Нічого хорошого не буде, якщо, наприклад, вони потраплять в руки непорядних інвесторів», - зазначив чиновник.

 

Раніше президент Росії Дмитро Медвєдєв, оголошуючи послання Федеральному зібранню, зазначив, що держоргани не повинні бути власниками «заводів, газет, теплоходів». На думку президента, органам влади повинно належати тільки те майно, яке їм необхідне для виконання своїх обов'язків, а все інше повинно приватизуватися. Дмитро Медвєдєв вважає, що відповідне рішення потрібно прийняти як на регіональному, так і на місцевому рівнях.

 

Павло Гусєв, член Громадської палати, головний редактор «Московского комсомольца», вважає, що «позбавлення від цього контролю - абсолютне благо». При цьому він нагадав, що до 80% газет у регіонах «підпорядковані» районній владі, що й дозволяє їм «виживати».

 

За підрахунками Міністерства фінансів Росія витратить 174 мільярди рублів на підтримку ЗМІ у 2011-2013, зокрема держава продовжуватиме фінансувати «Российскую газету» і «Голос России», ВГТРК, телекомпанію Russia Today, РИА «Новости» й ИТАР-ТАСС. У Росії станом на липень 2010 року зареєстровано більше 93 тисяч ЗМІ, більшість з яких належить приватним власникам.

 

Зазначимо, що схема, коли державні ЗМІ належать приватним власникам, працює в США. За місцевими законами, уряд цієї країни не має права видавати будь-які засоби масової інформації всередині країни.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13480
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду