Експерти рекомендують Україні обрати стандарт цифрового наземного телебачення DVB-T2

30 Листопада 2010
12168
30 Листопада 2010
11:06

Експерти рекомендують Україні обрати стандарт цифрового наземного телебачення DVB-T2

12168
Експерти рекомендують Україні обрати стандарт цифрового наземного телебачення DVB-T2

Заступник міністра з питань телекомунікацій та інформаційного суспільства Сербії Єлена Сурчулія та керівник сектору європейських та міжнародних відносин у Раді Македонії з питань телебачення та радіомовлення Борче Манєвскі рекомендують Україні обрати стандарт цифрового наземного телебачення DVB-T2 замість DVB-T. Таку думку вони озвучили на експертному семінарі «Планування переходу від аналогового до цифрового мовлення: технічні, економічні та регуляторні аспекти», що пройшов 29 листопада.

 

Сербія, за словами пані Сурчулія, обрала стандарт цифрового телевізійного мовлення DVB-T2, який є якіснішим за DVB-T з точки зору захисту сигналу, умов передачі, меншої чутливості до перешкод і гнучкості прийому транспортного потоку. «Країни, які раніше перейшли на цифру і використовують стандарт DVB-T, розпочали реорганізацію мультиплексів і перехід на стандарт DVB-T2. Усі шкодують, що не почали із цього стандарту, і коли ми обрали його, нас усі привітали», - зазначила вона.

 

На зауваження, що вартість сет-топ-боксів DVB-T2 є значно вищою за DVB-T, Єлена Сурчулія відповіла, що ціна на пристрої має знизитися. «Ми передбачаємо, що у 2012 році тюнер коштуватиме 25 євро», - сказала вона. Експерт не вважає таку ціну високою: приміром, попри дорожчу вартість мобільних телефонів, їх усе-одно всі купують.

 

У Македонії, за словами Борче Манєвскі, було обрано стандарт DVB-T (у ньому вже працює приватний оператор One - Digiplus Multimedia і будує мультиплекси державне підприємство MRD - «Телерадіомовлення Македонії»), але країна готується до запровадження стандарту DVB-T2.

 

Перехід на цифрове наземне телебачення у Сербії має завершитися до 4 квітня 2012 року, у Македонії - до 30 червня 2013 року.

 

Нагадаємо, стандарт DVB-T2 розроблено у 2008 році. Наприкінці 2009 року його почала впроваджувати Велика Британія.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12168
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
пп
4902 дн. тому
Squall, абсолютно правы. Почему, кроме УЦТМ провайдеры не рвуться на МПЕГ-4?... правильно, хрен кто увидит. Та же ерунда и с Т2 - работа на нагревание неба. По поводу ТВ 2009 года, оно там есть и работает, но производитель может не гарантировать НОРМАЛЬНОЙ работоспособности и ПОЛНОЙ функциональности (речь идет о локализации для Украины).
Squall
4903 дн. тому
Тут речь идет о DVB-T2. Не знаю ни одного из продаваемых ТВ, у которого этот стандарт был. Я 2 месяца назад покупал себе покупал большую Виеру из новой линейки - DVB-T2 нет. Относительно ТВ 2009 года - DVB-T у них должен быть, а вот поддержка MPEG-4 может быть не у всех...
пп
4903 дн. тому
на заборе х..й написано, а за ним дрова. по крайней мере, Филипс честно признался, что не предусматривал прием ДВБ-Т для моделей 2009 года. Функция есть, но гарантии что она работает корректно нет. про матчасть - мимо.
Andrii
4903 дн. тому
Вчи матчастину. В телевізорах з українською локалізацією DVB-T вже 2 роки є. Наприклад, телевізор весни 2009-го року http://www.samsung.com/ua/consumer/tv-av/tv-sets/lcd/LE32B551A6WXUA/index.idx?pagetype=prd_detail&fullspec=F
пп
4903 дн. тому
пани с Сербии неверно не знает что у нас и DVB-T через сраку идет, какой тут Т2? Кто его смотреть будет. Даже производители телевизоров не предусмативают в своих прошивках прием DVB-T в локализации для украины.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду