Державні ТРК у День пам’яті жертв голодоморів покажуть тематичні фільми, а о 16.00 оголосять хвилину мовчання

26 Листопада 2010
21230
26 Листопада 2010
17:05

Державні ТРК у День пам’яті жертв голодоморів покажуть тематичні фільми, а о 16.00 оголосять хвилину мовчання

21230
Державні ТРК у День пам’яті жертв голодоморів покажуть тематичні фільми, а о 16.00 оголосять хвилину мовчання

27 листопада, у День пам'яті жертв голодоморів, у програмах державних телерадіокомпаній заплановано показ документальних фільмів та програм, присвячених роковинам Голодомору. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ Державного комітету телебачення та радіомовлення.

 

Зокрема, на багатьох обласних телеканалах демонструватимуться документальний фільм-дилогія лауреата Шевченківської премії Леоніда Мужука «33-й» («Материнський спомин» і «Материнський заповіт»), документальний фільм режисера Юрія Терещенка «Пейзаж після мору». В ефірі Черкаської ОДТРК знову вийде документальний фільм власного виробництва «Сонце в терновім вінці», а телеглядачі Рівненщини побачать фільм Рівненської ОДТРК «Без права на забуття». Житомирська ОДТРК демонструватиме двадцятихвилинний фільм власного виробництва «Пам'ятаємо. Чорна сторінка Голодомору» тощо.

 

О 16.00 державні ТРК вшанують пам'ять жертв голодоморів хвилиною мовчання.

 

Усі державні телеканали отримали також для показу 15-секундний ролик соціальної реклами «Свіча», у якому використано пісню у виконанні Оксани Білозір.

 

Державні телерадіоорганізації висвітлюватимуть в інформаційних програмах усі офіційні події цього дня.

 

Нагадаємо, що Перший національний (Національна телекомпанія України) 27 листопада не показуватиме традиційні для суботи проекти «Національна двадцятка», «Наша пісня» та «Золотий гусак». Розважальні програми в ефірі Першого національного поступляться місцем тематичним програмам, зокрема художнім фільмам «Голод 33» та «Холодне літо 53-го». Також о 16:00 на каналі заплановано хвилину мовчання. Тему Голодомору і політичних репресій буде висвітлено у випусках новин.

 

Про зміни в сітках комерційних загальнонаціональних мовників читайте тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21230
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Запоріжжя
4921 дн. тому
О 16.00 державні ТРК вшанують пам'ять жертв голодоморів хвилиною мовчання. Нічого подібного!Запорізька ОДТРК проігнорувала хвилину мовчання і розваЖала мультиками.
Виталий
4921 дн. тому
Кстати, для особо национально озабоченных. Идет сейчас фильм о расстрелах в Быковне. Знаете, как дикторский голос произносит это название??? "БикІвня"! Именно так, с ударением на втором слоге. Так звучало и в прежние годы по разным каналам радио и ТВ. Это жлобье даже не удосужится спросить у любого местного жителя, как правильно. Настолько оно уверено в своей непогрешимисти. Но с каким пафосом читает и поучает! Быки они и есть быки. А село под Киевом всегда было БыковнЯ! И лес быковнЯнский. А не БикОвня. Не говоря уже о том, что в голодоморный день прицепили и жертв репрессий. Некрофилы, я ж говорю. А про моих предков с "допысувачамы" из ТК говорить не стану. Могилы их чту не только по датам, как вы. И свечи ставлю не только в ющенковские дни. И земля это моя, а не ваша, иуды. Вы-то небось побросали свои села с родными могилами. Так что на моей земле - моя правда.
Bbayda
4922 дн. тому
Треба усвідомлювати, коли час веселитися, а коли слід схилити голови вшановуючи пам'ять мільйонів безневинних жертв. Некрофілами були сталінські опричники. Мабуть, Віталію, ви ніколи своїх предків не поминаєте, їхні могили не провідуєте. А скоріш, вони взагалі не в Україні. Хоча проблема значно ширша. Хочу знову підкреслити: суботня свічка - це не лише вогонь пам'яті, а й маленька іскринка надії, що такий жах більше не спіткає жоден народ в світі.
Виталий
4922 дн. тому
Власть некрофилов сменилась. Опять "гуляем" голодомор? Задолбали мраком и беспросветностью.!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду