Пікетувальники ICTV просять Пінчука заборонити показ фільму «Ми з майбутнього - 2»

24 Листопада 2010
17082
24 Листопада 2010
16:15

Пікетувальники ICTV просять Пінчука заборонити показ фільму «Ми з майбутнього - 2»

17082
Пікетувальники ICTV просять Пінчука заборонити показ фільму «Ми з майбутнього - 2»

24 листопада під офісом телекомпанії ICTV відбувся пікет з вимогою до керівництва каналу відмовитися від показу російського фільму «Ми з майбутнього - 2». Організатором пікету виступила Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Молодіжний націоналістичний конгрес» (МНК).

 

Пікетувальники принесли плакати з гаслами «ICTV - рупор Кремля», «Не засмічуйте наш ефір» тощо та провели символічний збір коштів для керівництва телеканалу ICTV задля компенсації витрат каналу на купівлю цього фільму. Фоторепортаж з місця події дивіться тут.

 

За словами учасників, за 15 хвилин після початку пікету до них вийшов представник юридичної служби каналу Едуард Морозюк та взяв у них лист зі зверненням МНК до власника каналу Віктора Пінчука. У зверненні, зокрема, йдеться:

 

«Ми вважаємо, що незалежно від дати, трансляція даного фільму - це свідоме плюндрування національної пам'яті українського народу. Історичні події в ньому цілеспрямовано викривлені таким чином, щоб принизити гідність українців. Ми переконані, що ганебне зображення українців - це не епізодичні неточності задля художньої композиції, а лейтмотив усього фільму.

 

Згідно ст. 2 ЗУ «Про захист суспільної моралі», забороняються виробництво та розповсюдження продукції, яка пропагує війну,  національну  та  релігійну ворожнечу, пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь.

 

Зважаючи на це, просимо заборонити до показу на телеканалі ICTV стрічку російського режисера А. Малюкова «Ми з майбутнього - 2» як таку, що розпалює міжнаціональну ворожнечу та є відверто шовіністичною з погляду на історичні події».

 

Нагадаємо, спочатку ICTV планував показати фільм 27 листопада, у День пам'яті жертв голодоморів, потім на прохання глядачів переніс трансляцію на невизначений термін.

 

Стрічка російського режисера Андрія Малюкова «Ми з майбутнього - 2» на початку 2010 року рішенням Міністерства культури і туризму була не рекомендована до показу на території України як така, що містить епізоди, в яких «простежується тенденція до розпалювання міжнаціональної ворожнечі та суб'єктивний погляд на історичні події». Автор «Детектор медіа», політичний аналітик Павло Булгак, відзначав, що фільм «демонструє нові технології антиукраїнської пропаганди».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду