Телевізійне блюзнірство

22 Листопада 2010
8760
22 Листопада 2010
17:39

Телевізійне блюзнірство

8760
Телевізійне блюзнірство

ТК отримала цей лист разом з новиною прес-служби ICTV про перенесення показу фільму «Ми з майбутнього - 2» з 27 листопада на невизначений строк. Однак автор піднімає проблему розкладу телепрограм у День пам'яті жертв голодоморів більш широко...

 

У соціальній інтернет-мережі триває акція «Ні українофобському "Мы из будущого - 2" в ефірі ICTV». «Ми хочемо, щоб продюсер телеканалу Олександр Богуцький втрутився в ситуацію, коли на каналі ICTV планується до трансляції відверто українофобський фільм», - заявляють учасники акції. Вони переконані: «Українські телеканали повинні мати власну гідність і поважати гідність українців. 27 листопада 2010 року - день Пам'яті жертв Голодомору. Потрібно запалити свічку пам'яті, а не принижувати українців».

 

Згідно з відповідним указом Президента України, щороку в четверту суботу листопада відзначається День пам'яті жертв голодоморів. Тож нинішнього року це 27 листопада. О 16-й годині розпочнеться всеукраїнська акція «Запали свічку!» Саме цього дня ICTV запланувало показ «Мы из будущого - 2».

 

Погляньмо, що того дня пропонують глядачам інші вітчизняні телеканали. І не лише комерційні.

 

Перший національний: 15:00 В гостях у Д. Гордона. М.Задорнов;

 

18:00 Золотий гусак

 

ТВі: 15:30 Комедійний квартет (Ліцензія на мовлення - справа серйозна - А.М.)

 

СТБ: 12:55 «Танцюють всі - 3»; 19:00 «Х-Фактор».

 

О 15:50, коли тисячі українців запалюватимуть свічки, «Інтер» демонструватиме х/ф «Своя чужая сестра». Може, стрічка якщо не про голодомор, то про жертви політичних репресій? Читаємо анонс: «Анна - молодая супруга преуспевающего бизнесмена Алексея - провожает мужа в командировку. В указанные день возвращения Леша не появляется ни дома, ни в офисе. Оказывается, у примерного семьянина Алексея в другом городе есть женщина и внебрачная дочь Таня». Подякуємо Зеленському. Міг же в цей час «95-й» вліпити.

 

Нарешті! Хоча б ТЕТ поставив у сітку мовлення на 15:00 х/ф «Голод 33». Але одразу по його завершенню, о 17:30 - «Снимите это немедленно». А на ТЕТ, мабуть, і випуск працює, і головний редактор є, інше керівництво.

 

Вже зовсім іронічно дивлюся у програму музичного і розважально-веселого М1. Та лише там побачив сумну заставку: «День жалоби». Дякую, колеги.

 

Дуже давно, наприкінці 60-х уже минулого століття, мама, мені, ще малому, пошепки розповідала про 33-й рік. Про страшенний голод в Україні, від якого вмирало багато людей. Тоді, у 33-му, мама тільки-но закінчила семирічку, і батьки віддали її на вчительські курси. Й ось ту чотирнадцятирічну дітлашню для чогось повезли до Люботина (це місто неподалік Харкова). І там на вулиці вони побачили здоровезного, ще молодого, дядька. Спираючись на ціпок, він ледве чвалав, переступаючи попухлими від голоду ногами.

 

- Діточки! Дайте хоча б скориночку хліба. Я так їсти хочу, - молив їх бідолаха.

 

Згодом, уже дорослим, згадуючи оту мамину розповідь, розмірковував: чому той сильний здоровезний дядько не вийшов на велику дорогу? Зрештою, когось пограбував, напевне б залишився живим. А не міг! Бо то був ГРІХ!

 

Тоді я пригадав легенду про Батиєве колесо. За переказами, монголо-татари вбивали всіх хлопчиків, які були на зріст вищі за колесо гарби завойовників. Отаке Батиєве колесо прокотилося в роки сталінщини Україною. Нищили тих, хто був духовно вищий за оті колеса жахливої тоталітарної машини. А наслідки - спостерігаємо сьогодні.

 

Справді, «Танцюють всі». І це добре. Тільки треба усвідомлювати, де і коли...

 

Андрій Михайлик, незалежний журналіст

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Андрій Михайлик, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8760
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Bbayda
4911 дн. тому
To Honey. Відчувається, що ви на базарі працювали. Чи працюєте. Мені теж довелося - такі були часи. От ви бачите українців лише з лопатою. І це зрозуміло. Не Пінчука ж. Чи Хорошковського до пари із Зеленським – бо в лопати нема моторчика. Сподіваюсь, ви пам’ятаєте анекдот про єврея з лопатою. Разом з вами, Honey, я сумую за безвинними жертвами голокосту. Але ставтесь з повагою і до пам’яті представників мого народу. Будьте толерантним, якщо можете. Суботня свічка - це не лише вогонь пам'яті, а й маленька іскринка надії, що такий жах більше не спіткає жоден народ в світі.
Honey
4912 дн. тому
Чем смотреть программы вещания лучше включите каждый из каналов в "День скорби", не помню чтобы весь холдинг ИНТЕРа хоть раз проигнорировал подобную акцию, как и холдинг Пинчука. В программе Воли-кабель канал "Мега" до сих пор значится как "Мегаспорт" а телепрограммы в журналах постоянно не соответствуют действительности, равно как часто неактуальны в "скорбных днях" телепрограммы на сайтах телеканалов. Это лишь бы потявкать на ровном месте. Многие авторы этого сайта уже достали своей пустой агрессией и бездоказательной вонью. Вы позорите профессию журналистов. И это касается многих статей. Лучше займитесь вязанием, пойдите на стройку "на лопате постойте", а рта лучше не разевайте. Ваш "базар" только на примитивных работает. Позор.
Sparrov
4912 дн. тому
До всіх не байдужих. Зайдіть на сайт ICTV за даним посиланням: http://www.ictv.ua/channel/contacts і в максимально коректних тонах висловіть, що Ви думаєте про трансляцію подібних фільмів. (Коректних, щоби не давати нікому нагоди для сумнівів, що ми нація бидлоти.)
Микола
4912 дн. тому
Найкращою відповіддю "танцюристам", "х-факторцям" та іншим веселунам будуть нульові рейтинги від перегляду і збитки від невдалого і недоречного ефіру. Хай кожен свідомий українець, що поважає пам"ять про своїх батьків, дідів та прадідів, запалить о 16.00 свічку і не вмикає розважальні програми.
Любов
4913 дн. тому
На жаль, в Україні не тільки влада продажна!!! Світла память загиблим від голодомору!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду