В Україні збиратимуть кошти на зйомки блокбастера «Чорний ворон» за романом Василя Шкляра

18 Листопада 2010
14889
18 Листопада 2010
14:19

В Україні збиратимуть кошти на зйомки блокбастера «Чорний ворон» за романом Василя Шкляра

14889
В Україні збиратимуть кошти на зйомки блокбастера «Чорний ворон» за романом Василя Шкляра

В Україні оголосили про збір коштів на зйомки національного блокбастера «Чорний ворон» за романом Василя Шкляра. Про це повідомили на прес-конференції 17 листопада представники оргкомітету з підготовки та зйомок фільму - автор роману Василь Шкляр, голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач, продюсери фільму Михайло Слабошпицький та Микола Кульчицький, письменник Валерій Нечипоренко та народний депутат України Олесь Доній, пише УНІАН.

 

Гроші оргкомітет планує залучати двома способами: через всенародний збір коштів та оголошення конкурсу на залучення інвесторів. За словами продюсера фільму пана Слабошпицького, бюджет стрічки становитиме щонайменше 20 млн гривень.

 

Як повідомив Валерій Нечипоренко, одночасно для забезпечення повного обсягу необхідного фінансування також будуть використовуватися традиційні західні технології залучення коштів. «Ми будемо застосовувати тендерний принцип підбору кадрів у знімальну групу, починаючи з режисера. Ми будемо на конкурсній основі обирати інвесторів та рекламодавців», - пояснив він.

 

За словами автора роману, початок зйомок продиктує динаміка збору коштів. Він вважає,що маючи суму 7-10 мільйонів можна починати знімати стрічку.

 

На думку Миколи Кульчицького, ідея зйомки фільму про повстанську боротьбу українців проти більшовицької окупації у 20-х роках минулого століття може об`єднати українське суспільство: «Я впевнений, що всі середовища - політичне, громадські організації, всі, хто хоче жити у свободі, з українською гідністю, будуть нам допомагати».

 

У свою чергу Сергій Тримбач наголосив, що йдеться про зйомку національного фільму комерційного характеру, а тому потрібно робити «класний» фільм, орієнтований не стільки на фестивальний успіх, скільки на масову аудиторію.

 

«Зараз ідеться не просто про створення фільму. Йдеться про культурний опір та культурну боротьбу. І ті, хто навіть за нинішніх умов, коли при владі дійсно російські націоналісти і їм не подобається українська мова, українська культура, українська історія, то повинно пройти зараз переусвідомлення людей щодо підтримки всього українського. І цей протест мусить виливатися в Україні в дуже яскраві і дуже якісні культурні продукти», - зауважив Олесь Доній.

 

Роман «Чорний ворон» Василя Шкляра розповідає про збройну боротьбу українців (повстанців Холодного Яру) проти більшовицької влади у 20-х роках ХХ століття. Книжка вийшла одночасно у двох видавництвах: «Ярославів Вал», у якому виграла конкурс на кращий історичний роман, і «Клуб сімейного дозвілля». Письменник працював над твором 13 років. За інформацією порталу «Буквоїд», «Чорний ворон» подолав 20-тисячний тираж, ставши українським бестселером.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14889
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
леся ганжа
4910 дн. тому
"Ми будемо на конкурсній основі обирати інвесторів та рекламодавців" - крута заявка. цікаво, скільки людей на місце)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду