Facebook запускає власний поштовий сервіс

16 Листопада 2010
11990
16 Листопада 2010
15:14

Facebook запускає власний поштовий сервіс

11990
Facebook запускає власний поштовий сервіс

Виконавчий директор Facebook Марк Цукерберг представив у Сан-Франциско нову систему обміну повідомленнями, пише The New York Times. Сервіс передбачає можливість миттєвого обміну текстовою інформацією з одного джерела за допомогою повідомлень чату і телефону, а також електронної пошти. На думку розробників, ця послуга має скласти конкуренцію електронній пошті, яку пан Цукерберг «повільною, формальною і надто громіздкою».

 

Як розповів Марк Цукерберг, головна увага у новому сервісі приділятиметься соціальним функціям: він передбачає можливість автоматичного сортування повідомлень, що дозволить розділяти листи друзів і близьких знайомих від повідомлень інших адресантів.

 

Наразі послуга доступна за запрошеннями обмеженій кількості користувачів, протягом найближчих кількох місяців її буде впроваджено для всіх користувачів Facebook.  Нині, за словами пана Цукерберга, новою службою обміну повідомленнями користуються 350 мільйонів людей, зареєстрованих у Facebook, щоденно відправляючи один одному понад чотири мільярдів повідомлень.

 

У США нову ідею Цукерберга оцінюють по-різному. Як пише NY Times, на Facebook американці проводять більше часу, ніж на будь-якому іншому вебсайті. Також до цієї мережі вже приєдналися понад 500 мільйонів людей з інших країн світу. За прогнозами аналітиків, якщо новий сервіс виявиться успішним, час, який користувачі проводять на сайті, ще збільшиться, і це посилить позиції Facebook.


Інші аналітики висловлюють сумнів у перспективності нової служби обміну повідомленнями. Вони припускають, що з її запровадженням стане складніше відфільтровувати спам, користувачам електронної пошти доведеться змінювати свої звички і в них виникне сумнів у тому, чи відповідає новий сервіс вимогам конфіденційності. Експерти нагадують: впродовж понад десяти років технологічні компанії намагаються розробити  ідеальну модель «уніфікованої комунікації», здебільшого без особливого успіху за межами ділового ринку. До того ж, над власними нововведеннями для посилення «соціальної» функції електронної пошти вже працюють AOL, Google і Yahoo.


«Соціальним мережам  буде так само непросто конкурувати з електронною поштою, як і розробникам традиційної електронної пошти складно конкурувати з соціальними мережами», - каже президент напрямку споживчих додатків  AOL Бред Гарлінгхаус.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11990
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду