Із грудня розпочинається акредитація на 8-9-ту сесії Верховної Ради шостого скликання

15 Листопада 2010
11224
15 Листопада 2010
12:10

Із грудня розпочинається акредитація на 8-9-ту сесії Верховної Ради шостого скликання

11224
Із грудня розпочинається акредитація на 8-9-ту сесії Верховної Ради шостого скликання

З 1 грудня 2010 року прес-служба апарату парламенту проводитиме акредитацію журналістів і технічних працівників ЗМІ на 8-9-ту сесії Верховної Ради України шостого скликання, повідомляє парламентський портал.

 

Згідно з Положенням про порядок акредитації журналістів і технічних працівників ЗМІ при Верховній Раді України, прес-службою видаватимуться акредитаційні картки двох видів: індивідуальна акредитаційна картка та картка тимчасової акредитації.

 

Для акредитації необхідно подати до прес-служби заявку на ім´я керівника прес-служби апарату Верховної Ради України Шведової Вікторії Володимирівни (до 1 січня 2011 року, адреса: вул. Садова, 3-а, скриня для службової кореспонденції).

 

Індивідуальні акредитаційні картки видаватимуться журналістам і технічним працівникам, які є штатними працівниками вітчизняних та зарубіжних засобів масової інформації, а також журналістам, які не є штатними чи позаштатними працівниками ЗМІ, але постійно висвітлюють діяльність парламенту.

 

Акредитаційні картки тимчасової акредитації видаються журналістам і технічним працівникам, які є штатними працівниками вітчизняних регіональних та зарубіжних ЗМІ і відповідно до заявки на акредитацію мають на певний час цільове завдання з висвітлення діяльності Верховної Ради. Строк дії тимчасової картки не може перевищувати одного місяця.

 

Журналістам і технічним працівникам зарубіжних ЗМІ індивідуальні акредитаційні картки та акредитаційні картки тимчасової акредитації видаються за наявності у них відповідних посвідчень працівників зарубіжного ЗМІ, виданих Міністерством закордонних справ України.

 

Заявка на акредитацію чи додаткову акредитацію для журналістів і технічних працівників ЗМІ подається на бланку редакції ЗМІ за підписом керівника ЗМІ, завіреним печаткою.

 

Вітчизняні ЗМІ у заявці на акредитацію чи додаткову акредитацію зазначають: засновників або видавців ЗМІ; його статутні завдання; періодичність випуску, тираж на час подання заявки (для друкованих ЗМІ); сферу (регіон) поширення; адресу; номери телефонів керівників; номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації; потребу ЗМІ в кількості індивідуальних або тимчасових карток; список журналістів і технічних працівників, прізвище, ім´я та по батькові яких прес-служба вписуватиме в акредитаційні картки; по дві фотографії кожного журналіста і технічного працівника, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками.

 

Зарубіжні ЗМІ у заявці на акредитацію зазначають: адресу центральної редакції ЗМІ, адресу кореспондентського пункту в Україні; номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації; потребу ЗМІ в кількості індивідуальних або тимчасових карток; список журналістів і технічних працівників, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками або акредитаційними картками тимчасової акредитації, прізвище, ім´я та по батькові яких прес-служба вписуватиме в акредитаційні картки; по дві фотографії кожного журналіста і технічного працівника, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками, та надають копії посвідчень працівників зарубіжного ЗМІ, виданих Міністерством закордонних справ України.

 

Друковані ЗМІ та інформаційні агентства до заявки на акредитацію чи додаткову акредитацію додають копію свідоцтва про їх державну реєстрацію відповідним державним органом (друковані ЗМІ додають також два останні примірники видання).

 

Телерадіоорганізації до заявки на акредитацію чи додаткову акредитацію додають копію ліцензії на право використання каналу та часу мовлення, виданої Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення; телерадіомовні організації виробники продукції (студії-виробники) копію договору з телерадіомовною організацією на трансляцію програм або ефірну довідку про трансляцію програм.

 

Інтернет-видання у заявці на акредитацію зазначають: засновників; адресу; номери телефонів керівництва; номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації; потребу в кількості індивідуальних або тимчасових карток; список журналістів і технічних працівників, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками, прізвище, ім´я та по батькові яких прес-служба вписуватиме в акредитаційні картки; по дві фотографії кожного журналіста і технічного працівника, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками.

 

Для отримання індивідуальної акредитаційної картки журналісти, які не є штатними чи позаштатними працівниками ЗМІ, можуть акредитуватися відповідно до закону за заявками ЗМІ, з якими вони співпрацюють, або шляхом подання особистої заяви про акредитацію з наданням документів, що підтверджують їх професійний фах, чи належним чином оформленої довідки про співпрацю із ЗМІ.

 

Акредитаційні картки видаватимуться з 17 січня по 31 січня 2011 року (вул. Садова, 3-А, кімната № 1010, конт. тел. 255-28-32, Костилєва Наталія Олександрівна, 255-35-87, Марченко Леся Миколаївна). Картки видаватимуться прес-службою журналістам і технічним працівникам ЗМІ особисто із зазначенням про це в журналі реєстрації акредитаційних документів.

 

Прес-служба, зважаючи на можливості ложі преси (74 стаціонарних місця) переконливо просить керівників ЗМІ максимально зважено підійти до визначення кількості журналістів, які, отримавши акредитаційну картку, постійно висвітлюватимуть діяльність парламенту.

 

«Телекриткиа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11224
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду