Нацрада змінила мовні квоти «Хіт ФМ» і «Русского радио», але не дозволила тернопільській станції увійти в мережу «Радіо Рокс»

12 Листопада 2010
21139
12 Листопада 2010
11:32

Нацрада змінила мовні квоти «Хіт ФМ» і «Русского радио», але не дозволила тернопільській станції увійти в мережу «Радіо Рокс»

21139
Нацрада змінила мовні квоти «Хіт ФМ» і «Русского радио», але не дозволила тернопільській станції увійти в мережу «Радіо Рокс»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 10 листопада вилучила з ліцензій ТОВ «ТРК "Медіа Маркет"» («Хіт ФМ») і ТОВ «ТРО "Русское радио - Украина"» зобов'язання про поетапне збільшення частки української мови в програмній концепції та квотування прайму. Тепер у ліцензіях компаній записано: не менше 75% української мови.

 

Заступник голови Нацради Лариса Мудрак пояснила, що компанії вирішили «оптимізувати» мовне наповнення. Їхні ліцензії раніше передбачали поетапне збільшення відсотку української мови з 1.09.09 до 80%, а з 1.09.10 до 85%, а також було обумовлено, що мовники повинні забезпечувати ці квоти в будні з 18:00 до 24:00, у вихідні та святкові дні з 9:00 до 24:00. Нагадаємо, що саме на таких умовах щодо української мови наполягала Національна рада попереднього скликання.

 

Також 10 листопада Нацрада переоформила ліцензію ТОВ «Радіо ТОН» з Тернополя у зв'язку зі зміною власників і редакційної ради. Власником стало ТОВ «ТРК "Пілот"» з Вінниці, що належить групі ТАВР.

 

Однак регулятор відмовив радіостанції, яка мовить на частоті 103,5 МГц у Тернополі в зміні програмної концепції та позивних на «Радіо Рокс». Як пояснили члени Нацради, ця зміна передбачала зникнення дитячих програм (15 хвилин на добу), за які компанія отримувала знижку при ліцензуванні.

 

Як відомо, «Хіт ФМ», «Русское радио» і «Радіо Рокс» входять до радіогрупи ТАВР.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21139
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду