Нацрада не гарантує ТРК «Київ» перемогу в конкурсі на київську частоту

10 Листопада 2010
17530
10 Листопада 2010
14:47

Нацрада не гарантує ТРК «Київ» перемогу в конкурсі на київську частоту

17530
Нацрада не гарантує ТРК «Київ» перемогу в конкурсі на київську частоту

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення почне з понеділка, 15 листопада, спільно з Київською міською державною адміністрацією розробляти умови конкурсу на 30 ТВК - частоту, на якій мовить ТРК «Київ», котрій не продовжили строк дії ліцензії. Про це на брифінгу 10 листопада заявила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

 

За її словами, конкурсні умови будуть жорсткими. «Законом про столицю чітко регламентована присутність столичного телеканалу. Тому в умовах конкурсу, з урахуванням того, що ми знаємо ситуацію з фінансуванням, якого бракує для мовлення 24 години на добу, ми обов'язково досягнемо якогось компромісного рішення, щоб діяльність КМДА була висвітлена. Кияни гідні бачити якісний продукт, вони гідні бачити якісний канал, і ми ретельно підійдемо до конкурсних умов, щоб канал відповідав стандартам європейської столиці», - сказала Оксана Головатенко.

 

Нагадаємо, ст. 21 закону «Про столицю України - місто-герой Київ» передбачає, що держава надає місту Києву власний загальноміський ефірний телевізійний, а також загальноміський радіоканал і канал кабельного телебачення. На запитання, чи гарантує Нацрада, що в конкурсі переможе ТРК «Київ», голова Нацради Володимир Манжосов відповів: «Можливо, це буде якийсь інший суб'єкт господарювання, який буде запропонований КМДА. Або, можливо, ми знайдемо ще якесь вирішення питання виконання закону про столицю».

 

Водночас член Нацради Микола Фартушний додав, що Нацрада не може нічого гарантувати. «Конкурс оголошується для того, щоб розглянути всі заяви і прийняти зважене рішення. Якщо будуть гарантії, то конкурс не матиме сенсу», - наголосив він.

 

Як повідомляла ТК, на засіданні 10 листопада Нацрада відмовила ДКП «ТРК "Київ"» у продовженні строку дії ліцензії на мовлення та виставила 30 ТВК на конкурс, до підбиття підсумків якого ТРК «Київ» може продовжити мовлення. В. о. гендиректора компанії Дмитро Джангіров заявив, що ТРК «Київ» уже оскаржила дії Нацради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17530
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду