Савік Шустер вважає, що Україні бракує сатиричного видання, а Юрко Прохасько – що незалежного суспільно-політичного

5 Листопада 2010
3952
5 Листопада 2010
18:33

Савік Шустер вважає, що Україні бракує сатиричного видання, а Юрко Прохасько – що незалежного суспільно-політичного

3952
Савік Шустер вважає, що Україні бракує сатиричного видання, а Юрко Прохасько – що незалежного суспільно-політичного

Друковані видання сатиричного спрямування мають шанс заповнити порожню нішу в пресі, вважає генеральний продюсер, засновник та інвестор продакшну «Савік Шустер студія» Савік Шустер. Про це він сказав, читаючи лекцію для студентів Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого, повідомляє прес-служба кінофестивалю «Кіномедіа», у рамках якого відбулася лекція.

 

«Саме видання сатиричного спрямуванні мають шанс заповнити сьогодні порожню нішу у сфері друкованих ЗМІ України», - зазначив Савік Шустер. Для студентів університету ім. Карпенка-Карого він зробив екскурс у своє професійне минуле. Зокрема, розповів про діяльність у таємній італійській редакції IL Male («Зло»), яка у 1980-х роках видавала гостросатиричні видання-підробки відомих газет та журналів.

 

Тим часом, на думку публіциста Юрка Прохаська, суспільству бракує всеукраїнського суспільлно-політичного видання, незалежного від власника. «Основною проблемою на шляху демократизації суспільства, є відсутність всеукраїнського суспільно-політичного видання європейського зразка, яке б фінансувалося не з рук однієї впливової особи, а через раду керівників, які не можуть впливати на зміст та позицію видання», - сказав він на лекції студентам факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.

 

Ведучий «Свободи слова» на ICTV Андрій Куликов розповів у Могилянській школі журналістики про обов'язковий атрибут його програми, а саме про присутність у студії ексцентричних та конфліктних політиків: «Саме вони, хоч і викликають  гнів у глядачів, все ж найбільше піднімають рейтинг програми»

 

Лідер гурту «Крихітка» Саша Кальцова влаштувала студентами Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка brainstorm, під час якого вони придумували маніпуляційні заголовки, а на прикладах популярних глянцевих журналів відрізняли новини інформаційного та прихованого рекламного характеру. «Основне у роботі журналіста - потрібно бути слідчим і не боятися задавати запитання, навіть якщо вони компрометуючі», - вважає Саша Кальцова.

 

Зазначимо, що чотири лекції на тему «Мас-медіа: засіб маніпуляції, чи об'єктивне віддзеркалення дійсності» були прочитані Андрієм Куликовим, Савіком Шустером, Кашею Сальцовою та Юрком Прохаськом з 1 по 3 листопада в рамках фестивалю «Кіномедіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3952
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду