Аксінья Куріна виходить зі складу прокатної комісії, протестуючи проти заборон фільмів

4 Листопада 2010
18906
4 Листопада 2010
10:40

Аксінья Куріна виходить зі складу прокатної комісії, протестуючи проти заборон фільмів

18906
Аксінья Куріна виходить зі складу прокатної комісії, протестуючи проти заборон фільмів

Кінокритик і режисер Аксінья Куріна прийняла рішення вийти зі складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Міністерстві культури і туризму.

 

«Я вважаю, що моє членство у Комісії, що забороняє фільми, не є виправданим, - розповіла Аксінья Куріна у коментарях ТК. - Метою моєї роботи у складі цього органу була саме протидія розгулу цензури. Однак експерти, які дійсно знаються на кіно та сучасному контексті, тут у меншості».

 

За її словами, заборона фільмів комісією не завжди виправдана. «Минулого року більшість членів Комісії  заборонили "Бруно", цього разу - "Пилу-7", кілька років тому не отримав прокатного посвідчення альманах "Заборонено до показу". І це при тому, що останній фільм брав участь в Каннському кінофестивалі, й авторами новел стали  такі відомі діячі артхаусного кіно, як Гаспар Ное, Ларі Кларк, Метью Барні, Марина Абрамовіч».

 

Нагадаємо, цього тижня в Україні на підставі висновку Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Міністерстві культури і туризму України заборонили до прокату фільм «Пила-7». Члени експертної комісії вважають фільм таким, що «пропагує жорстокість, насильство, знецінення людського життя, катування людей та може завдати шкоди моральному вихованню громадян».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18906
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правдоруб
4924 дн. тому
«пропагує жорстокість, насильство, знецінення людського життя, катування людей та може завдати шкоди моральному вихованню громадян». Прям как списали из какого-нибудь решения НЕК. Маразм перекинулся уже на членов прокатной комиссии или она стала филиалом придурковатой НЕК?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду