detector.media
04.11.2010 10:40
Аксінья Куріна виходить зі складу прокатної комісії, протестуючи проти заборон фільмів
Аксінья Куріна виходить зі складу прокатної комісії, протестуючи проти заборон фільмів

Кінокритик і режисер Аксінья Куріна прийняла рішення вийти зі складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Міністерстві культури і туризму.

 

«Я вважаю, що моє членство у Комісії, що забороняє фільми, не є виправданим, - розповіла Аксінья Куріна у коментарях ТК. - Метою моєї роботи у складі цього органу була саме протидія розгулу цензури. Однак експерти, які дійсно знаються на кіно та сучасному контексті, тут у меншості».

 

За її словами, заборона фільмів комісією не завжди виправдана. «Минулого року більшість членів Комісії  заборонили "Бруно", цього разу - "Пилу-7", кілька років тому не отримав прокатного посвідчення альманах "Заборонено до показу". І це при тому, що останній фільм брав участь в Каннському кінофестивалі, й авторами новел стали  такі відомі діячі артхаусного кіно, як Гаспар Ное, Ларі Кларк, Метью Барні, Марина Абрамовіч».

 

Нагадаємо, цього тижня в Україні на підставі висновку Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Міністерстві культури і туризму України заборонили до прокату фільм «Пила-7». Члени експертної комісії вважають фільм таким, що «пропагує жорстокість, насильство, знецінення людського життя, катування людей та може завдати шкоди моральному вихованню громадян».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY