Дніпропетровські журналісти створять мобільні групи, щоб моніторити перебіг виборів

28 Жовтня 2010
10292
28 Жовтня 2010
11:00

Дніпропетровські журналісти створять мобільні групи, щоб моніторити перебіг виборів

10292
Дніпропетровські журналісти створять мобільні групи, щоб моніторити перебіг виборів

Незалежна асоціація журналістів у Дніпропетровську створить вісім мобільних груп (по одній на кожний район міста), куди входитимуть 16 журналістів з різних регіонів України для того, щоб 31 жовтня здійснювати моніторинг ходу виборів з метою виявлення порушень. Про це на прес-конференції у Дніпропетровську повідомив голова обласної громадської організації Незалежної асоціації журналістів Іван Красіков, пише УНІАН.

 

Як повідомив пан Красіков, за даними моніторингу асоціації, присутність на місцевих телеканалах Дніпропетровщини кандидатів у депутати від Партії регіонів та її союзників є домінуючою. «На обласному державному та муніципальному телеканалі Дніпропетровська інформації про діяльність опозиції взагалі немає», - зазначив він.

 

Також Іван Красіков повідомив, що у Дніпропетровську 170 членів дільничних виборчих комісій є членами двох комісій одночасно, що є порушенням виборчого законодавства.

 

За його словами, за результатами проведеного моніторингу, в ДВК міста не дотримано паритету представництва між провладними та опозиційними партіями. Зокрема, непарламентська партія «Громадянська солідарність» при п'яти кандидатах у депутати у власному списку на виборах до Дніпропетровської міськради має 840 членів ДВК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10292
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
zombi
4964 дн. тому
Дніпропетровщина перетворилася на Донеччину! Вже всіх позалякували. Шо воно буде!.((((
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4964 дн. тому
Сергію. Як не каже? А ось: "Як повідомив пан Красіков, за даними моніторингу асоціації, присутність на місцевих телеканалах Дніпропетровщини кандидатів у депутати від Партії регіонів та її союзників є домінуючою. «На обласному державному та муніципальному телеканалі Дніпропетровська інформації про діяльність опозиції взагалі немає», - зазначив він.". Хоча я на цій прес-конференції не був, про Красікова вперше чую і не маю до його організації жодного стосунку. Прикро інше, що ТК ніяк не реагує на кричущу ситуацію з "вілкулізацією" іформаційного простору Дніпропетровщини. Жодні критичні замітки на цю тему, навіть ті, які супроводжені коментарями гендиректора ДОДТРК, по суті це є інтерв'ю з посадовцем, закиди йому щодо того, на що перетворився ефір і його відповіді - не проходять. Про це можна писати лишень в коментарях. Теж саме і про передачі продакшн-студії "Акцент-Медіа". Ця програма є дискредитацією журналістської професії, це проституція, це вилізування з голови до ніг влади і вогонь на знищення по головному конкуренту нині діючого мера Куліченка на виборах міського голови. Але матеріали на цю тему, які надсилаються в редакцію електроною поштою - ігноруються. Натомість ТК друкує лише повідомлення про судовий вердикт на користь "Акцент-Медіа": під час зйомки сюжету на комунальну тему, один з жителів будинку розбив відеокамеру. Суд вирішив стягнути з нього штраф. А про те, як низько пала журналістика, про те, що це за передача і на яку обслугу режима вона пертворилася - про це ні слова. Про це можна написати лише в коментарі під заміткою. Переважна більшість журналістів області по суті виступають будівничими диктатури, вони як ті гвинтики, за допомогою яких монтується жахлива конструкція, яка розчавить свободу слова, а з нею і всю Україну. Свідчень тому - маса. Натомість ТК передруковує повідомлення УНІАН про загони журналістів, які будуть створені для моніторингу виборів. Дай Боже, але найкричущі факти, запитання, проблеми, претензії до конкретних журналістів, очільників студій, які спрямовуються до редакції ТК, залишаються без уваги. Аналіз регіонального ефіру, цитати з передач, інтерв'ю на теми свободи слова в регіоні і стан інформаційного простору, критичні замітки про загрозливі тенденції - скільки не направляй в редакцію - все марно.
Сергей
4964 дн. тому
Видел сегодня новости на днепропетровских каналах. Сплошное вылизывание задницы губернатору и Куличенко. Такого прогиба даже в кучмовские времена не было. Почему Красиков на этот счет ничего не говорит?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду