«Українська правда» запустила «Історичну правду». Видання очолив Вахтанг Кіпіані

20 Жовтня 2010
21174
20 Жовтня 2010
19:31

«Українська правда» запустила «Історичну правду». Видання очолив Вахтанг Кіпіані

21174
«Українська правда» запустила «Історичну правду». Видання очолив Вахтанг Кіпіані

20 жовтня розпочало роботу нове суспільно-історичне, науково-популярне інтернет-видання «Історична правда» за адресою http://www.istpravda.com.ua/. Цю інформацію ТК підтвердив головний редактор Вахтанг Кіпіані.

 

«Історична правда» є дочірнім проектом «Української правди» і базує свою діяльність на засадах її редакційної політики. Видання пише передусім про історію України та всіх етносів, доля яких пов'язана з нею. Але акцент робиться на політичній історії ХХ століття. Головним редактором є Вахтанг Кіпіані, редактором - Павло Солодько. Одним з постійних авторів «Історичної правди» є Олександр Зінченко.

 

За словами пана Кіпіані, «Історична правда» - його ідея, він запропонував проект головному редактору «Української правди» Олені Притулі, яка погодилася допомагати в його втіленні. «УП надає програмні, технологічні можливості, ми з Павлом Солодьком забезпечуємо інформаційне наповнення», - розповів він.

 

Головний редактор «Історичної правди» сподівається, що видання займе свою нішу. «На УП з'являлися матеріали на історичну тематику, але їх було небагато, а дискусія на історичні теми має тривати безперервно», - вважає він.

 

Розробка видання тривала кілька місяців. Сайт має такі рубрики, як «Тексти», «Коротко», «Книжки», «Колонки», «Дайджест», «Інтерв'ю», «Студії», «Екскурсії», «Блогосфера», «Артефакти», «Відео». Також передбачено пошук по сайту, RSS-підписка, трохи згодом буде налаштована трансляція у Facebook, Twitter.

 

З часом редакція планує вийти в офлайн і проводити тематичні круглі столи, «датські виставки», презентації профільних видань тощо. Видання співпрацює з вишами, академічними установами, «Меморіалом», Харківською правозахисною групою, посольствами та громадськими інституціями країн Східної Європи, бібліотеками та архівами, з видавництвами «Дух і літера», «Критика», низкою видань. Редакція «Історичної правди» прагне стимулювати читачів сканувати родинні архіви, писати сімейні історії, заглиблюватися в генеалогію, історію свого міста, села, краю.

 

Зазначимо, що крім «Історичної правди» Вахтанг Кіпіані є головним редактором сайту «Владометр» - проекту коаліції громадських організацій «Новий громадянин», який займається фіксацією обіцянок політиків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21174
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Георгій
4926 дн. тому
Придурок! Скільки можна "по-українські" скиглити - дай боже, бог дасть - а не працювати, діяти, боротися! Якщо Вахтанг облизуватиме ікони замість працювати, як це робить "українство", то нічого з його потуг не вийде. Бог і не дасть! Бог і не допоможе! Бо богові начхать на малорослих нікчем та нероб.
MNM
4926 дн. тому
Дай Боже, щоби цей проект став інформативним для українців і не тільки, і щоби не став політиним!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду