detector.media
20.10.2010 19:31
«Українська правда» запустила «Історичну правду». Видання очолив Вахтанг Кіпіані

20 жовтня розпочало роботу нове суспільно-історичне, науково-популярне інтернет-видання «Історична правда» за адресою http://www.istpravda.com.ua/. Цю інформацію ТК підтвердив головний редактор Вахтанг Кіпіані.

 

«Історична правда» є дочірнім проектом «Української правди» і базує свою діяльність на засадах її редакційної політики. Видання пише передусім про історію України та всіх етносів, доля яких пов'язана з нею. Але акцент робиться на політичній історії ХХ століття. Головним редактором є Вахтанг Кіпіані, редактором - Павло Солодько. Одним з постійних авторів «Історичної правди» є Олександр Зінченко.

 

За словами пана Кіпіані, «Історична правда» - його ідея, він запропонував проект головному редактору «Української правди» Олені Притулі, яка погодилася допомагати в його втіленні. «УП надає програмні, технологічні можливості, ми з Павлом Солодьком забезпечуємо інформаційне наповнення», - розповів він.

 

Головний редактор «Історичної правди» сподівається, що видання займе свою нішу. «На УП з'являлися матеріали на історичну тематику, але їх було небагато, а дискусія на історичні теми має тривати безперервно», - вважає він.

 

Розробка видання тривала кілька місяців. Сайт має такі рубрики, як «Тексти», «Коротко», «Книжки», «Колонки», «Дайджест», «Інтерв'ю», «Студії», «Екскурсії», «Блогосфера», «Артефакти», «Відео». Також передбачено пошук по сайту, RSS-підписка, трохи згодом буде налаштована трансляція у Facebook, Twitter.

 

З часом редакція планує вийти в офлайн і проводити тематичні круглі столи, «датські виставки», презентації профільних видань тощо. Видання співпрацює з вишами, академічними установами, «Меморіалом», Харківською правозахисною групою, посольствами та громадськими інституціями країн Східної Європи, бібліотеками та архівами, з видавництвами «Дух і літера», «Критика», низкою видань. Редакція «Історичної правди» прагне стимулювати читачів сканувати родинні архіви, писати сімейні історії, заглиблюватися в генеалогію, історію свого міста, села, краю.

 

Зазначимо, що крім «Історичної правди» Вахтанг Кіпіані є головним редактором сайту «Владометр» - проекту коаліції громадських організацій «Новий громадянин», який займається фіксацією обіцянок політиків.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY