Рада прийняла за основу законопроект Кондратюк про свободу слова, але відхилила – Яценюка

6 Жовтня 2010
23793
6 Жовтня 2010
14:24

Рада прийняла за основу законопроект Кондратюк про свободу слова, але відхилила – Яценюка

23793
Рада прийняла за основу законопроект Кондратюк про свободу слова, але відхилила – Яценюка

Верховна Рада 6 жовтня, розглянувши два медійні законопроекти про посилення гарантій свободи слова в Україні, відхилила проект Арсенія Яценюка і підтримала - Олени Кондратюк.

 

За прийняття за основу законопроекту Арсенія Яценюка № 6447 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо посилення гарантій свободи слова в Україні) проголосував 31 народний депутат (необхідний мінімум голосів - 226).

 

Натомість за прийняття за основу альтернативного законопроекту Олени Кондратюк  № 6447-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо посилення гарантій свободи слова в Україні та протидії цензурі) свої голоси віддали 257 народних обранців. Проект підтримали фракції парламентської більшості, фракція БЮТ віддала тільки 7 голосів, тому що зранку залишила залу пленарних засідань.

 

Під час обговорення народні депутати аргументували підтримку законопроекту Олени Кондратюк тим, що він більш виважений.

 

Як повідомляла ТК, Арсеній Яценюк зареєстрував свій законопроект 31 травня. Він пропонував уточнити поняття «цензура» та розширити юридичну відповідальність за її застосування, ввести до законодавства поняття «реальний власник засобу масової інформації», запровадити в законодавстві поняття «журналістський запит» і відповідальність за ненадання чи надання неповної інформації за ним, ввести додаткові підстави відповідальності за перешкоджання професійній діяльності журналістів, заборонити допит журналістів, а також ряд інших норм.

 

Олена Кондратюк зареєструвала свій альтернативний законопроект 16 червня. Вона пропонувала доповнити Кримінальний кодекс положеннями, які передбачають кримінальну відповідальності за цензуру, порушення права на свободу літературної, художньої, наукової і технічної творчості, деталізувати положення про відповідальність за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, передбачити відповідальність за вилучення матеріалів та технічних засобів, якими журналіст користується у зв'язку зі своєю службовою діяльністю тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду