Нарада відклала переформатування «Радіо Динамо» з музичного на розмовне

5 Жовтня 2010
19543
5 Жовтня 2010
20:03

Нарада відклала переформатування «Радіо Динамо» з музичного на розмовне

19543
Нарада відклала переформатування «Радіо Динамо» з музичного на розмовне

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 5 жовтня відклала вирішення питання про переоформлення ліцензії ТОВ ТРК «"Киевские ведомости" - телерадіоефір» («Радіо Динамо»).

 

Радіостанція просила переоформити свою програмну концепцію, змінивши формат з музично-розважального на інформаційно-музичний. Переформатування полягало б у появі 4-х годин іноземного продукту і відповідному зменшенні національного з 24 до 20 год/добу, збільшенні інформаційних програм з 1 до 4 год/добу, культурно-мистецьких - з 18 до 30 хв/добу, науково-просвітницьких - з 16 хв до 2 год/добу, зменшенні підбірки музичних творів на 1 годину.

 

Голова програмного департаменту Анастасія Гордієнко пояснила зміну формату бажанням зайняти вільну нішу. За її словами, єдина розмовна станція «Радіо Ера» працює на дорослу аудиторію. Для людей віком до 30 років вона не є цікавою, тому цих слухачів хоче залучити «Радіо Динамо».

 

Як повідомляла ТК, станція також просила зменшити їй частку української мови в ефірі. Мовні зміни Анастасія Гордієнко пояснила тим, що «на відсотках російської мови плануємо робити культурно-мистецькі, науково-просвітницькі програми про здоров'я, кіно, день в історії», а інформаційне мовлення буде українською мовою. Зміни, за її словами, підтверджені фокус-групами, проведеними TNS Ukraine.

 

Нацрада попросила «Радіо Динамо» надати їй результати соціологічного дослідження для ознайомлення і поки відклала питання переоформлення ліцензії.

 

«Радіо Динамо» належить Українському медіахолдингу та братам Суркісам.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19543
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мимо проходил
4953 дн. тому
Дело не только в "мове", тут интересно, что за "чотири години іноземного продукту" и какую такую очередную московскую станцию пытается затащить на рынок УМХ.
Спартак
4954 дн. тому
Ну, если б это был ТВi, то заголовок был бы другим: Нацрада запретила вещание Радио Динамо. Кстати, если б Динамо не просило уменьшить долю мовы - им бы в изменении концепции не отказали б.....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду