detector.media
05.10.2010 20:03
Нарада відклала переформатування «Радіо Динамо» з музичного на розмовне

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 5 жовтня відклала вирішення питання про переоформлення ліцензії ТОВ ТРК «"Киевские ведомости" - телерадіоефір» («Радіо Динамо»).

 

Радіостанція просила переоформити свою програмну концепцію, змінивши формат з музично-розважального на інформаційно-музичний. Переформатування полягало б у появі 4-х годин іноземного продукту і відповідному зменшенні національного з 24 до 20 год/добу, збільшенні інформаційних програм з 1 до 4 год/добу, культурно-мистецьких - з 18 до 30 хв/добу, науково-просвітницьких - з 16 хв до 2 год/добу, зменшенні підбірки музичних творів на 1 годину.

 

Голова програмного департаменту Анастасія Гордієнко пояснила зміну формату бажанням зайняти вільну нішу. За її словами, єдина розмовна станція «Радіо Ера» працює на дорослу аудиторію. Для людей віком до 30 років вона не є цікавою, тому цих слухачів хоче залучити «Радіо Динамо».

 

Як повідомляла ТК, станція також просила зменшити їй частку української мови в ефірі. Мовні зміни Анастасія Гордієнко пояснила тим, що «на відсотках російської мови плануємо робити культурно-мистецькі, науково-просвітницькі програми про здоров'я, кіно, день в історії», а інформаційне мовлення буде українською мовою. Зміни, за її словами, підтверджені фокус-групами, проведеними TNS Ukraine.

 

Нацрада попросила «Радіо Динамо» надати їй результати соціологічного дослідження для ознайомлення і поки відклала питання переоформлення ліцензії.

 

«Радіо Динамо» належить Українському медіахолдингу та братам Суркісам.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY