Журналісти Черкаської телекомпанії «ВІККА» просять Тулуба не обмежувати доступ на заходи Партії регіонів

5 Жовтня 2010
21347
5 Жовтня 2010
11:32

Журналісти Черкаської телекомпанії «ВІККА» просять Тулуба не обмежувати доступ на заходи Партії регіонів

21347
Журналісти Черкаської телекомпанії «ВІККА» просять Тулуба не обмежувати доступ на заходи Партії регіонів

Журналісти недержавної телекомпанії «ВІККА» звернулися до губернатора Черкащини Сергія Тулуба не обмежувати доступ на заходи Партії регіонів, повідомляє сайт «Прочерк».

 

Колектив  телекомпанії «ВІККА»  звернувся з відкритим листом до голови  Черкаської обласної організації Партії регіонів та голови ОДА Сергія Тулуба з проханням «не обмежувати доступ знімальним групам нашого телеканалу на заходи, що проводить Партія регіонів, та не керуватися "принципом вибірковості" під час формування списків запрошених ЗМІ».

 

У листі, який став реакцією недержавного телеканалу Черкаської області на заяву прес-служби обласної ПР щодо «халатності» журналістів, зазначається:

 

«Телекомпанія «ВІККА» звертається до представників черкаських ЗМІ та обласного осередку Партії регіонів із проханням не сіяти в суспільстві сумніви у професійних якостях журналістів найдавнішої в Черкасах недержавної телекомпанії та не поширювати в інтересах зацікавлених політичних сил інформацію, яка не відповідає дійсності. Наша телекомпанія працює на черкаському медіапросторі вже 19 років поспіль, діяльність різних політичних сил, у тому числі і Партії регіонів, висвітлювали неодноразово. Наші журналісти щоразу проходили акредитацію, якщо цього вимагало законодавство та приймаюча сторона. Ми заявляємо, що ані повідомлень, ані запрошень на ЖОДНУ з двох конференцій (міську та обласну) Партії регіонів, які проводили 28 вересня, телеканал  «ВІККА» НЕ ОТРИМУВАВ. Дізнавшись про заходи з власних джерел, наші кореспонденти в телефонному режимі спілкувалися з представником прес-служби. Жодної згадки про необхідність будь-якої акредитації не пролунало. Також ми спростовуємо інформацію, яку містить заява прес-служби обласної організації Партії регіонів, що нібито ми запізнилися на захід і хотіли зайти під час звучання державного гімну.  «ВІККА» запевняє, що не запізнювалася на захід, як про це йдеться у заяві (це видно на відеоряді сюжету, на якому усі тільки сходяться на конференцію, грає оркестр). Гімн теж, як чути із відеоряду, не звучить. Про прес-конференцію знімальній групі взагалі не повідомляли. «Журналісти ТОВ «ТРК «ВІККА» завжди у своїй роботі керуються етичними нормами, а також стандартами та принципами журналістики. І ми вважаємо неприпустимою оцінку прес-служби партії (як про це мовиться в її офіційній заяві) особистих якостей працівників».

 

Регіонали називають звинувачення про утиски свободи слова на Черкащині надуманими. Відповідну заяву поширила прес-служба Черкаської обласної організації Партії регіонів.

 

«У конференції взяли участь 134 делегати, близько 400 запрошених та 26 представників ЗМІ, у тому числі представники Інтернет-видань «Провінція» та «Прочерк»... Чи можна говорити про «закритий захід», коли під час обговорення списку кандидатів у депутати обласної ради «у вузькому партійному колі» в залі обласної філармонії запрошених, у тому числі й журналістів, було більше, аніж делегатів? Звинувачення щодо утиску свободи слова в цьому випадку просто надумані. Власна халатність стосовно своїх службових обов'язків наразі перетворена на безпідставні звинувачення», - зазначає прес-служби партії.

 

Сюжет «ВІККИ» про те, як їх кореспондентів не пустили на партійну конференцію:

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21347
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду