Охорона Януковича вилучила знімки з фотоапарату кореспондента «Газети по-українськи»

30 Вересня 2010
17260
30 Вересня 2010
11:34

Охорона Януковича вилучила знімки з фотоапарату кореспондента «Газети по-українськи»

17260
Охорона Януковича вилучила знімки з фотоапарату кореспондента «Газети по-українськи»

У кореспондента «Газети по-українськи» в Донецьку Тетяни Светницької охорона президента Віктора Януковича видалила з фотоапарата частину знімків. Про повідомляє Gazeta.ua.

 

За інформацією порталу, інцидент стався після закінчення засідання міжнародного інвестиційного саміту, коли Віктор Янукович попрямував до свого кортежу.

 

У коментарях ТК Тетяна Светницька розповіла, що хотіла сфотографувати президента, у той час, як він сідав до машини: «Але мені завадив охоронець, який підбіг і став переді мною. І тоді я вперше почула, що не можна фотографувати посадку та висадку президента. До цього я президентів не знімала. Януковича я фотографувала, коли він виступав у якості прем'єр-міністра. І тоді я знімала кортеж».

 

Після цього журналістка відійшла на кілька кроків і сфотографувала машину президента, а також сусіднє авто. Згодом до неї підійшов представник Держохорони та попросив подивитись останні знімки і зазначив, що не можна фотографувати, висадку, посадку і кортеж, та записав всі дані з редакційного посвідчення. «Він нормально себе поводив, видалив кілька знімків і повернув фотоапарат», - зазначає Тетяна Светницька.

 

Також вона додала, що не вважає, що у цій ситуації були порушені її права: «Я з великим трепетом ставлюсь до прав людини, але в цьому випадку я допускаю, що якщо мова йде про безпеку, то це виправдано. Я його фотографувала все час зблизька, і мені не заважали. Хоч я весь час була коло нього на відстані менше метра. І ці кадри ніхто не видаляв. Тому я думаю, що це виправдано безпекою. Гадаю, тут має місце конфлікт між виконанням обов`язків журналіста і охорони, а не порушення закону».

 

Сьогодні Київська незалежна медіа-профспілка закликала президента Віктора Януковича узгодити правила діяльності його охорони із законодавством. «Якщо в президентської команди справді існують якісь правила стосунків з журналістами, то вони, по-перше, повинні відповідати Закону, по-друге, бути донесеними до відома журналістської спільности. Інакше конфлікти будуть повторюватися знову і знову», - зазначив голова спілки Юрій Луканов.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17260
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Космополит
4973 дн. тому
Мазуру лишь бы вякнуть. Подобные правила установлены не при Януковиче. По ним работала и охрана так любимого Мазуром Ющенко. А свой дебильный словотвир оставь для себя. Незачем посмешищем выставлять себя на обозрение. Есть международные правила, деревня. (Деревня - это обращение.)
f
4973 дн. тому
Для особо одаренных, колхозных братьев. Посадку и высадку президентов не рекомендуют снимать во многих странах. Делать из этого трагедию не стоит. Просто перед подобными съемками нужно расспросить опытных коллег как себя вести. Девушка повела себя адекватно и в следующий раз, возможно будет иметь преимущества перед своими туповатыми и нахрапистыми коллегами. Для членов профсоюза работающих с первыми лицами, странно не знать подобных правил.
Агасфер
4974 дн. тому
Ощутили? Всех журналистов и поздравляю с новыми ощущениями.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
4974 дн. тому
"...Що не можна фотографувати посадУку та висадку президента". ПосадУку Януковича - в кадр!Що не кажи, а країна таки має, просто зобов'язана знати як виглядає посадука її президента хоча б для того, аби не сплутати її з посадукою іншого президента задля уникнення міжнародного конфузу. Пропоную не виправляти, а сприймати це як новий словотвір.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду