CNN і NBC Universal змінюють менеджмент

25 Вересня 2010
13211
25 Вересня 2010
14:00

CNN і NBC Universal змінюють менеджмент

13211
CNN і NBC Universal змінюють менеджмент

Дві найбільші американські телекомпаніїу п'ятницю, 24 вересня, оголосили про перестановки в керівництві, повідомляє інформаційне агентство Associated Press.

 


У відставку подав голова американського підрозділу CNN Джон Кляйн (Jon Klein), який займав цю посаду протягом шести років. На місце Кляйна призначили нинішнього голову каналу HLN Кена Яутца (Ken Jautz) (медіакорпорація Time Warner). Крім того, CNN шукає ще одного керівника на посаду виконавчого віце-президента і головного редактора міжнародної мережі CNN.

 

Звільнення Кляйна CNN мотивує падінням праймових рейтингів каналу. Хоча сам він так не вважає. «Я впевнений, показники CNN зараз кращі, ніж у грудні 2004, коли я розпочав роботу», - сказав екс-керівник.

 

В цьому році телекрмпанія CNN поступилася у праймтаймових показниках MSNBC і посунулася на третє місце, в той час як Fox News Channel лишився лідером. В AP це пояснюють тим, що новинам з кабельних каналів, поданих з «партизанських» позицій американські глядачі все частіше надають перевагу. CNN до таких методів не вдається принципово - з міркувань збереження репутації каналу, що звертається до неупереджених джерел інформації.

 

Показники прайму цього року впали у всіх кабельних каналів, але найбільш помітний провал CNN. У порівнянні з 2009 роком, середній показник тижня (640,000 глядачів) знизився на 36 відсотків. Для порівняння: середній показник Fox (2.43 мільйони глядачів) знизився на 5%. MSNBC, за даними Nielsen Co, втратив 11% (846,000 глядачів).

 

Щодо подальшої стратегії, президент CNN Джим Уолтон сказав, що канал не буде рухатися у напрямку «партизанських новин» Fox та MSNBC.

 

 

Також у відставку подав глава NBC Universal Джефф Цукер (Jeff Zucker). Своє рішення він пояснив тим, що в кінці цього року контрольний пакет акцій перейде від General Electric до Comcast.

 

У коментарях AP він пояснив,що після поглинання не уявляє командної рободи під його керівництвом. «Я не хочу бути гостем у моєму домі», - сказав Джефф Цукер.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Associated Press

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду