Донецький журналіст Фурманюк пов`язує напад на нього з професійною діяльністю

22 Вересня 2010
14114
22 Вересня 2010
10:57

Донецький журналіст Фурманюк пов`язує напад на нього з професійною діяльністю

14114
Донецький журналіст Фурманюк пов`язує напад на нього з професійною діяльністю

Редактор інтернет-сайту «Протест» та позаштатний кореспондент Радіо «Свобода» Артем Фурманюк пов'язує напад на нього з професійною діяльністю. Про це він сказав в інтерв'ю радіо «Німецька хвиля».

 

Він уточнив, що є автором критичних статей, в яких висвітлювалися недоліки роботи керівників  правоохоронних органів Донецька і області. На його думку, міліція, очевидно, не очікувала, що інформація про цей інцидент матиме розголос не тільки в місцевих ЗМІ, а й приверне увагу МВС.

 

Як повідомляла ТК, інцидент стався вночі 18 вересня на прибудинковій території, за декілька метрів від під`їзду, в якому живе журналіст. Представники міліції побили Фурманюка, його брата та друзів. Усі постраждалі були заковані у наручники. Лікарі зафіксували у них переломи ребер, синці, гематоми тощо. Як сказав Атрем Фурманюк, у нього під час інциденту були при собі службові документи, що засвідчують, що він журналіст, але правоохоронців це не цікавило.

 

Після того, як про цей інцидент повідомили ЗМІ,  МВС призначило службову перевірку повідомлень про побиття працівниками міліції журналіста у Донецьку.

 

Перевірку за зверненням Артема Фурманюка щодо нанесення йому тілесних ушкоджень працівниками міліції проводить також прокуратура Донецька.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14114
Читайте також
22.09.2010 12:03
Ольга Доровських, «Радіо Свобода»
32 104
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду