Янукович пропонує Нацраді та ГПУ контролювати, чи не використовує хто його ім’я і зображення в передвиборній агітації

16 Вересня 2010
14101
16 Вересня 2010
19:56

Янукович пропонує Нацраді та ГПУ контролювати, чи не використовує хто його ім’я і зображення в передвиборній агітації

14101
Янукович пропонує Нацраді та ГПУ контролювати, чи не використовує хто його ім’я і зображення в передвиборній агітації

Запропонувати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення посилити контроль за додержанням: вимог законодавства про вибори; порядку, форм і стандартів висвітлення в аудіовізуальних засобах масової інформації діяльності Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, інших органів державної влади, а також органів місцевого самоврядування; вимог законодавства про соціальну рекламу телерадіоорганізаціями усіх форм власності, в тому числі щодо недопущення порушення особистих немайнових прав громадян, зокрема посадових і службових осіб, на використання їх імені, зображень. Про це ідеться в указі президента № 910/2010, яким зокрема забороняється використання використання імені та зображення Президента України для проведення передвиборної агітації.

 

 «Установити, що розміщення соціальної реклами із використанням імені та зображень Президента України здійснюється лише за його згодою. Заборонити використання імені та зображення Президента України для проведення передвиборної агітації», - ідеться в указі.

 

Також функції контролю за додержанням особистих немайнових прав громадян указ покладає на Генеральну прокуратуру України.

 

Метою указу, як повідомляє документ, є сприяння створенню умов для вільного волевиявлення громадян України, забезпечення принципів законності, публічності і відкритості, рівності суб'єктів виборчого процесу під час чергових виборів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14101
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду