У Донецьку невідомі переслідують журналіста Геннадія Березовського

15 Вересня 2010
21374
15 Вересня 2010
12:39

У Донецьку невідомі переслідують журналіста Геннадія Березовського

21374
У Донецьку невідомі переслідують журналіста Геннадія Березовського

Донецький журналіст Геннадій Березовський заявив що зазнає переслідування через свою професійну діяльність. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Як зазначено на сайті радіо, журналіст веде розслідування фактів корупції в комунальних гуртожитках Будьонівського району міста Донецька. Позавчора на Березовського було здійснено озброєний напад. Сам журналіст стверджує, що керівництво гуртожитків неодноразово погрожувало йому і нарешті втілило свої погрози у життя. Внаслідок нападу постраждала жінка.

 

Пан Березовський протягом двох місяців веде розслідування діяльності комунального підприємства «Управляюча компанія Будьонівського району», яка завідує місцевими гуртожитками. За даними, які Березовському вдалось отримати, повз комунальне господарство у Будьонівському районі проходять мільйонні суми. Керівництво підприємства неодноразово погрожувало розправою за його діяльність, стверджує журналіст.



«Погрози передавали і по телефону, і підходив комендант до моєї дружини, і люди підходили особисто до мене», - каже Березовський.



Позавчора ввечері Геннадій Березовський повертався додому, проте вхід до гуртожитку йому перегородила п'яна компанія. Березовський забіг у під'їзд, але там із ножем у руках його наздогнав сусід. Чоловік обмовився, що керівництво гуртожитків за розправу з Березовським обіцяло йому списати борг за оплату квартири розміром 15 тисяч гривень.



«Цей Дмитро наздогнав мене у під'їзді, виявилось, що в нього був ніж, він почав махати ножем у мене перед лицем. І він був у неадекватному стані. В свою чергу він сказав, що в них дуже велика заборгованість із квартплати, ми все одно тебе порвемо, і так нам з тебе хоч якась користь буде», - розповів Березовський.



Нападникові не вдалося завдати шкоди журналісту. Через деякий час йому знову потрібно було вийти на вулицю. Він взяв із собою травматичний пістолет і документи на нього.


Надворі сусід Дмитро знову почав погрожувати ножем. Геннадій Березовський стверджує, що вистрелив у землю, куля відрикошетила і подряпала ногу матері сусіда. Сусід-нападник зник з місця злочину, а Березовський сам звернувся до міліції і здав зброю, написавши відповідні заяви до управлінь СБУ і МВС.

 

О сьомій вечора прес-служба управління МВС у Донецькій області розповсюдила повідомлення, де журналіста звинуватили у нападі на жінку.

 

Речника управління МВС у Донецькій області Ігоря Дьомін сказав: «Ми розповсюдили версію, яка у нас пройшла документально, - каже він. - Ми не писали про те, що він винуватий. Ми писали, що він прострелив їй ногу».



Той факт, що міліція працювала після закінчення робочого дня і терміново поширила те повідомлення, здивував донецьких журналістів.

 


«Те, що міліція виступає чітко на боці нападників може свідчити про те, що вони є зацікавленою стороною у цій справі, і прикривають ті комунальні служби, які власне не хочуть виправляти ситуацію з тими гуртожитками по вулиці Арктики, які можливо зацікавлені в тому, щоб журналіст припинив своє розслідування», - цитує «Радіо Свобода» публіциста Станіслава Федорчука.


 

Щодо фактів корупції в комунальній сфері одного із найбільших спальних районів Донецька, Геннадій Березовський відмовився їх розкрити «Радіо Свобода», посилавшись на брак матеріалів.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21374
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду