Лужков позивається до «Эха Москвы» через цитату про реабілітацію бджіл

15 Вересня 2010
15262
15 Вересня 2010
11:46

Лужков позивається до «Эха Москвы» через цитату про реабілітацію бджіл

15262
Лужков позивається до «Эха Москвы» через цитату про реабілітацію бджіл

Московський мер Юрій Лужков позивається до головного редактора радіостанції «Эхо Москвы» Олексія Венедиктова, повідомляє російське агентство «Интерфакс» .

 

Привідом, за словами журналіста, стала процитована 25 серпня з сайту Life News інформація про витрати мера на реабілітацію бджіл. Зокрема, у повідомленні йдеться про те, що вони вдвічі вищі, ніж витрати на лікування інвалідів.

 

Пан Лужков вимагає від радіостанції спростування цих фактів в ефірі «Эха Москвы» і наполягає на компенсації в розмірі трьох мільйонів рублів (понад 779 тисяч гривень).

 

«Причому в самому позові підкреслено, що йдеться про посилання на інтернет-видання. Однак чомусь вони вимагають, окрім спростування, що можливо, є нормальним, отримати від "Эха" грошову компенсацию в розмірі 3 мільйони рублів», - зазначачив пан Венедиктов у коментарях РІА «Новости». І додав: «Меня це, звісно, дивує, адже за законом ми не несемо відповідальності за виклад іншого повідомлення».

 

Раніше мер подав позови до видань Life News та «Твой день». В кожному випадку він вимагає слатити йому по 3 млн рублів. Ще 1 мільйон рублів, згідно позову, має сплатити автор публікації про реабілітацію бджіл, журналіст видання «Твой день». Позови спрямовані до Савеловського суду Москви.

 

Як зазначає РІА «Новости», виконавчий директор видавничого дому «Ньюс Медиа-Рус» Ашот Габрелянов підтвердив факт отримання позовів від Лужкова і відмітив,  що видавничий дім готовий підтвердити викладені у публікаціях факти у суді.

 

«Ми отримали позови... У нас є залізне правило: якщо інформація не підтверджена документально, ні аудіо записом, ми ніколи нічого не пишемо. У нас дуже суворе бюро перевірки фактів, і щодо всього, що ми написали, ми готові стверджувати. Що це правда чистої води, тому відповідатимемо у суді, звичано», - сказав пан Габрелянов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15262
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду