НЕК: програма «Неформальный разговор» на «1-му Севастопольському» пропагує національну ворожнечу

14 Вересня 2010
9889
14 Вересня 2010
18:26

НЕК: програма «Неформальный разговор» на «1-му Севастопольському» пропагує національну ворожнечу

9889
НЕК: програма «Неформальный разговор» на «1-му Севастопольському» пропагує національну ворожнечу

Національна експертна комісія визнала два випуски програми «Неформальный разговор», які транслювалися в прямому ефірі телеканалу «1-й Севастопольський» 14 та 28 квітня 2010 року, такими, що пропагують національну та релігійну ворожнечу, принижують та ображають націю. Переглянувшии уривок програми, це рішення підтримали одноголосно всі члени комісії під час чергового засідання 14 вересня.

 

Гостем програми «Неформальный разговор» був старійшина російської козачої громади «Соболь» Віталій Храмов. Ведуча Олена Маркіна на початку випуску попередила глядачів, що програма транслюється у прямому ефірі, і що телеканал не завжди поділяє погляди гостей і не несе відповідальності за їх слова, разом з тим наголосила, що кожен має право на свою точку зору.

 

Віталій Храмов під час розмови зазначив, що така країна, як Україна виникла в результаті п'ятої 1917-1922 рр. та сьомої 1985-1994 рр. російсько-єврейських війн, в яких Росія програла євреям. Він стверджував, що Україна - це спільний проект австрійців та єврейської терористичної організації «Інтернаціонал», який виник 200 років тому. Територію сучасної України він називає «территория, на которой мы сейчас проживаем» або «Русское государство Украина». Крім того, Храмов називає історію національно-визвольної боротьби словом «чурбанье»: «что грузинское чурбанье, что украинское чурбанье, оно готово резать наших детей».

 

На думку членів НЕК, які керувалися ст.2 Закону України «Про захист суспільної моралі», виробництво та розповсюдження такої продукції на території України забороняється. Про прийняте рішення комісія повідомить Нацраду з питань телебачення і радіомовлення, СБУ, Держкомітет у справах національностей та релігій, гендиректора телеканалу «1-й Севастопольський».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9889
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
кокотюха
4981 дн. тому
а табачник не розпалює національну ворожнечу, пане костицький?
Хаачу в Мааскву
4981 дн. тому
А Кваснюка з його АТВ забули? Хоча ... Це все фігня, в епоху стабільності і процвітання, ці казачкі одержать прямий ефір на УТ-1, а потім ще й Героя України.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду