Уряд Москви та Олена Батурина подадуть в суд на федеральні телеканали за критику Лужкова

14 Вересня 2010
17488
14 Вересня 2010
07:23

Уряд Москви та Олена Батурина подадуть в суд на федеральні телеканали за критику Лужкова

17488
Уряд Москви та Олена Батурина подадуть в суд на федеральні телеканали за критику Лужкова

Уряд Москви подасть в суд на телеканали, які транслювали сюжети з критикою на адресу столичного мера Юрія Лужкова, повідомляє Lenta.ru з посиланням на РІА «Новости». Компанія «Інтеко», якою керує дружина Лужкова Олена Батурина, також має намір подати позов до суду на федеральні телеканали.

 

Хто конкретно стане відповідачем, поки що невідомо. У заяві прес-служби мера і уряду Москви зазначається, що телевізійні та радіосюжети, а також газетні статті є бездоказовими. А прес-служба «Інтеко» заявляє, що сюжети про Лужкова, які потрапили в ефір, містили «відверту брехню».

 

Нагадаємо, що 10 вересня телеканал НТВ продемонстрував фільм «Дело в кепке», основна увага в якому зосереджена на столичних корках, будівельних проектах, смогах над Москвою. У цьому фільмі неодноразово згадували про бізнес Олени Батуриної, зокрема про її інтерес до проекту прокладення траси Москва-Петербург через Хімкінський ліс.  

 

Згодом стало відомо, що фільм «Дело в кепке» був знятий і змонтований у авральному режимі, приблизно за добу.

 

11 і 12 вересня сюжети з критикою на адресу мера вийшли також на телеканалах «Россия 1», «Россия 24» і «Первом канале». 11 вересня стало відомо, що факти, висвітлені у фільмі НТВ, будуть винесені на обговорення вищої ради партії «Единая Россия».

 

За однією з неофіційних версій, інформаційна кампанія проти московського мера пов'язана зі статтею Лужкова в «Российской газете», в якій він виступив на захист траси через Хімкинський ліс. Анонімне джерело в Кремлі повідомило журналістам, що дії мера розглядаються як спроба дестабілізувати стосунки між президентом Дмитрієм Мєдвєдєвим і прем'єром Владіміром Путіним.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17488
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду