detector.media
14.09.2010 07:23
Уряд Москви та Олена Батурина подадуть в суд на федеральні телеканали за критику Лужкова

Уряд Москви подасть в суд на телеканали, які транслювали сюжети з критикою на адресу столичного мера Юрія Лужкова, повідомляє Lenta.ru з посиланням на РІА «Новости». Компанія «Інтеко», якою керує дружина Лужкова Олена Батурина, також має намір подати позов до суду на федеральні телеканали.

 

Хто конкретно стане відповідачем, поки що невідомо. У заяві прес-служби мера і уряду Москви зазначається, що телевізійні та радіосюжети, а також газетні статті є бездоказовими. А прес-служба «Інтеко» заявляє, що сюжети про Лужкова, які потрапили в ефір, містили «відверту брехню».

 

Нагадаємо, що 10 вересня телеканал НТВ продемонстрував фільм «Дело в кепке», основна увага в якому зосереджена на столичних корках, будівельних проектах, смогах над Москвою. У цьому фільмі неодноразово згадували про бізнес Олени Батуриної, зокрема про її інтерес до проекту прокладення траси Москва-Петербург через Хімкінський ліс.  

 

Згодом стало відомо, що фільм «Дело в кепке» був знятий і змонтований у авральному режимі, приблизно за добу.

 

11 і 12 вересня сюжети з критикою на адресу мера вийшли також на телеканалах «Россия 1», «Россия 24» і «Первом канале». 11 вересня стало відомо, що факти, висвітлені у фільмі НТВ, будуть винесені на обговорення вищої ради партії «Единая Россия».

 

За однією з неофіційних версій, інформаційна кампанія проти московського мера пов'язана зі статтею Лужкова в «Российской газете», в якій він виступив на захист траси через Хімкинський ліс. Анонімне джерело в Кремлі повідомило журналістам, що дії мера розглядаються як спроба дестабілізувати стосунки між президентом Дмитрієм Мєдвєдєвим і прем'єром Владіміром Путіним.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY