Як перемогти на міжнародному фотоконкурсі

11 Вересня 2010
9267
11 Вересня 2010
16:50

Як перемогти на міжнародному фотоконкурсі

9267
Як перемогти на міжнародному фотоконкурсі

У престижному британському конкурсі соціальної фотографії перемогла киянка - Євгенія Бєлорусець. Дівчина є редактором літературного сайту, перекладає і фотографує. На конкурс, який проводить у Великій Британії Королівське фотографічне товариство спільно з впливом часописом «Guardian», фотографії потрапили випадково - їх туди відправила подруга Євгенії. На знімках - життя мешканців аварійного будинку на вулиці Гоголівській у центрі столиці України. Перед самим врученням премії наш кореспондент Олександр Бондаренко спілкувався з Євгенією.

 

 

Бі-Бі-Сі: Розкажіть, будь ласка, про цих людей. Що це за люди і які в них проблеми?

 

Є. Бєлорусець: Я більше трьох років знімала жителів аварійного будинку в центрі Києва. І фотосерія так і називається «Будинок на Гоголівській». Він практично повністю зруйнований. Ані опалення, ані світло, ані вода - нічого не працює нормально. Стіни руйнуються, стеля падає великими шматками на жителів цього будинку, навіть травмує їх.

 

Бі-Бі-Сі: Пам'ятаєте, коли був той момент, коли ви вирішили, що треба зробити про всю цю ситуацію, яка з цим будинком і з його жителями, якусь фотоісторію?

Є. Бєлорусець: Я була вражена мужністю цих людей, які, попри те, що в них так мало шансів на перемогу в сьогоднішніх умовах в Україні, продовжують боротися за свої права, розчаровуються, але знов відкриті до будь-якого діалогу, готові брати участь у творчому процесі.

 

Бі-Бі-Сі: А яку нагороду ви отримаєте від британського Королівського фототовариства?

 

Є. Бєлорусець: Мої фотографії опублікують у журналі Королівського фотографічного товариства, в газеті «Guardian» і дадуть грошову премію, щось там... пару тисяч фунтів.

 

Бі-Бі-Сі: Нічого собі - «щось там»! Ви знаєте, скільки це в гривнях?

 

Є. Бєлорусець: (сміється.) Ні, не знаю.

 

Бі-Бі-Сі: Ви, очевидно, дуже багата людина, якщо не знаєте, скільки це - дві тисячі фунтів.

 

Є. Бєлорусець: Ні, я не багата. Ці дві тисячі можна витратити на виставку, наприклад, і зробити якусь інформаційну кампанію, щоб про їх будинок дізналися. Тому, що ремонтувати їх помешкання... Вони самі цього не хочуть.

 

Бі-Бі-Сі: Тобто, виглядає, що так чи інакше ці 2тисячі ви інвестуватимете у вирішення проблем цього будинку, так?

 

Є. Бєлорусець: Подивимось. Якщо вийде, то частково так, сподіваюся. Коли робиш фотографію в якомусь проблемному місці, коли ти досліджуєш якусь проблемну територію, ти сподіваєшся, що ти опублікуєш ці фотографії, ти скажеш про проблему, і це буде якийсь внесок у змінення ситуації чи вирішення цієї проблеми.

 

 

 

Мешканці аварійного будинку на Гоголівській - фотосюжет Євгенії Бєлорусець

 

 

Оаза затишку посеред тісняви

 

 

Життя триває...

 

 

 

На самоті зі світлом

 

Бі-Бі-Сі

 

Фото - Євгенія Бєлорусець

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Бі-Бі-Сі
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9267
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду