Порушено справу за фактом прослуховувань. Екс-радник Гусинського звинувачує ТВі

9 Вересня 2010
13588
9 Вересня 2010
10:26

Порушено справу за фактом прослуховувань. Екс-радник Гусинського звинувачує ТВі

13588
Порушено справу за фактом прослуховувань. Екс-радник Гусинського звинувачує ТВі

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом незаконного прослуховування телефонних розмов колишнього виконавчого директора телеканалу TBi Євгена Яковича і радника одного із засновників каналу - Володимира Гусинського - Ігоря Малашенка, пише газета «Коммерсантъ-Украина».

 

За інформацією видання, справу номер  50-5876 порушено за частиною  2 статті 163 («Порушення таємниці телефонних розмов, здійснене з використанням спеціальних засобів, призначених для негласного зняття інформації»), ч. 2 ст. 182 («Порушення недоторканності особистого життя») і частиною 2 статті 359 УК («Незаконне використання спеціальних технічних засобів отримання інформації, здійснене за попередньою змовою групою осіб»).

 

Пан Малашенко стверджує, що його телефонні розмови були незаконно записані з використанням устаткування телекомпанії TBi і за участі її співробітників.

 

Факти прослуховування було виявлено в ході розгляду справи, що перебуває зараз у виробництві Верховного суду штату Нью-Йорк (США) позову New Media Holding Сompany, що належить панові Гусинському, до співзасновника телеканалу TBi Костянтина Кагаловського. Позов був поданий 14 грудня 2009 року. У ньому Володимир Гусинський звинувачує Костянтина Кагаловського в незаконному привласненні 50% телеканалу TBi. З ухвали виходить, що 19 серпня під час розгляду справи адвокатами пана Кагаловського були надані аудіофайли телефонних розмов громадян Російської Федерації Ігоря Малашенка і Євгена Яковича, які представники пана Кагаловського збираються використовувати як докази.

 

Генеральний директор телекомпанії Микола Княжицький заявив Комерсанту-Україна, що вперше про це чує.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13588
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду