«1+1» пообіцяв Нацраді відмовитися від реклами в новинах уже сьогодні

8 Вересня 2010
22325
8 Вересня 2010
17:46

«1+1» пообіцяв Нацраді відмовитися від реклами в новинах уже сьогодні

22325
«1+1» пообіцяв Нацраді відмовитися від реклами в новинах уже сьогодні

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 вересня розглянула питання про призначення позапланової перевірки каналу «1+1» через рекламу в новинах.  

 

Максим Варламов, перший заступник генерального директора «1+1», надаючи свої пояснення регуляторному органу, послався на норми чинної для України Європейської конвенції про транскордонне телебачення, згідно з якою новини тривалістю понад 30 хвилин можуть перериватися рекламою. Також Варламов запевнив, що аналогічне роз'яснення цієї норми канал отримав від попереднього голови Нацради Андрія Мирошніченка. 

 

Однак, за його словами, канал пропонує, щоб це питання розглянув незалежний експерт і запропонував кандидатуру фахівця з Інститут держави і права.

 

Лариса Мудрак, заступник голови Нацради, відповіла пану Варламову, що експертний висновок з цього питання вже надав довгостроковий експерт спільного проекту Ради Європи та ЄС «Сприяння європейським  стандартам в українському медійному середовищі» Ад Ван Лун, який  на прохання ТК пояснив, що в даному разі мовники не мають посилатися на норми Конвенції з кількох причин: по-перше, згідно з Конвенцією, загальна запланована тривалість реклами має перевищувати 30 хв. («запланована» означає те, що про це глядача має бути попереджено в телепрограмі), і, по-друге, тому що в Конвенція визнає примат локального законодавства.

 

У ході подальшої дискусії між членами Нацради та представниками «1+1», сторони дійшли згоди, що канал припинить транслювати рекламу в новинах «від сьогонішнього дня», як запевнив Нацраду Варламов, сторони звернуться до експерта, а позапланову перевірку компанії не  призначатимуть. 

 

Нагадаємо, телеканал «1+1» з 18 лютого запровадив так звані «преміальні блоки» реклами перед і всередині випусків новин, попри те, що п. 4 ст. 13 закону «Про рекламу» забороняє переривати рекламою випуски новин.

 

«Телеканал»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22325
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Квазимодо
4984 дн. тому
Ну что я говорил. Нормально все решат.
щ
4986 дн. тому
які молоці!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду