Сьогодні – Міжнародний день солідарності журналістів

8 Вересня 2010
4072
8 Вересня 2010
12:20

Сьогодні – Міжнародний день солідарності журналістів

4072
Сьогодні – Міжнародний день солідарності журналістів

8 вересня у світі  відзначають Міжнародний день солідарності журналістів. Засновником цієї урочистої дати є Міжнародна організація журналістів, що у 1958 році під час IV конгресу у Бухаресті виступила з ініціативою вшанування журналіста і письменника Юліуса Фучіка, страченого гітлерівцями 8 вересня 1943року. Його написану під час перебування у празькій в'язниці книгу «Репортаж з петлею на шиї» переклали на 70 мов світу, він став Національним героєм Чехословацької Соціалістичної Республіки.

 

Традиційно цього дня в усьому світі проходять конференції, з'їзди за участю ЗМІ. Саме 8 вересня  визначають лауреатів Міжнародної журналістської премії і Почесної медалі імені Юліуса Фучика. Ними відзначають «за прогресивну професійну діяльність, що сприяє збереженню миру і розвитку співробітництва та єдності журналістів». Також цього дня відбувається вручення найпрестижнішої премії журналістів в США - Пулітцерівської.

 

ТК вітає читачів з професійним святом і зичить підтримувати один одного в буднях і за будь-яких небезпечних умов, в яких доводиться працювати журналістам.

 

«Детектор медіа»  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4072
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду