ТСК з питань цензури у ЗМІ просить парламент присвятити проблемам медіа окреме засідання

7 Вересня 2010
14749
7 Вересня 2010
16:15

ТСК з питань цензури у ЗМІ просить парламент присвятити проблемам медіа окреме засідання

14749
ТСК з питань цензури у ЗМІ просить парламент присвятити проблемам медіа окреме засідання

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ на засіданні 7 вересня підтримала пропозицію народного депутата В'ячеслава Кириленка щодо проведення спеціального засідання парламенту, присвяченого ЗМІ та ситуації зі свободою слова, а також прийняттю медійних законів.

 

Члени ТСК одноголосно вирішили звернутися до Верховної Ради щодо ухвалення  постанови про накладення мораторію на перевірки засобів масової інформації під час виборчої кампанії до місцевих органів влади.

 

На засіданні розглянуто питання щодо зникнення харківського журналіста Василя Климентьєва, низки телеканалів сімферопольської «Черноморки» та одеського АТВ, ТВі і 5-го каналу, заслухано представників регіональних ЗМІ про факти перешкоджання журналістській діяльності та тиску на свободу слова з боку правоохоронних органів та місцевої влади (у Коломиї «Коломийський вісник», Хмельницькому «Моя газета +», Нововолинську ПП «Радіоорганізація «Львівська жінка»).

 

У засіданні ТСК взяли участь представники силових структур. Зокрема, заступник міністра МВС Леонід Зима та перший заступник начальника головного управління нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Генпрокуратури Володимир Гузир. Вони, зокрема, повідомили, що одразу після засідання ТСК вирушають до Харкова з перевіркою, чому так повільно ведеться слідство у справі Климентьєва. Леонід Зима також зазначив, що справа головного редактора «Коломийського вісника» Василя Дем'яніва вже перебуває в суді.

 

Члени ТСК попросили представників МВС та Генеральної прокуратури протягом 10 днів надати їм інформацію щодо всіх розглянутих на засіданні питань для підготовки попереднього звіту.

 

Було вирішено по кожному розглянутому питанню надіслати окремі звернення до Генпрокуратури та МВС, щоб правоохоронні структури пришвидшили розгляд справ і тримали їх на контролі.

 

Члени тимчасової комісії надішлють листа до президента України, в якому не тільки перерахують всі факти порушень прав журналістів, а й висловлять свою стурбованість затягуванням розгляду цих справ правоохоронними органами.

 

На засіданні були присутні майже всі члени ТСК з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, зокрема Ірина Геращенко, Володимир Ландік, Вадим Колесніченко, Олена Кондратюк,  Володимир Зубанов, Олена Бондаренко (БЮТ), Степан  Курпіль, Микола Катеринчук, Віктор Сінченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14749
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
samson
5001 дн. тому
З іншої сторони, а чого я міг очікувати за результатами розгляду моїх скарг на дії міліціонерів, якщо прокурор Юрій Ударцов апріорі вважає, що саме ЗМІ погіршують імідж правоохоронних органів, зокрема міліції. Зверніть увагу, не вищенаведені факти збиткування міліціонерів над нормами закону та здоровим глуздом, а я своїми публікаціями та скаргами погіршую імідж МВС! На що я ще міг сподіватись від прокуратури? http://zemna.ua/2010-06-09-15-25-24/147-2010-08-25-22-35-57
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду