У Білорусії погрожують редактору опозиційної газети «Народна воля»

7 Вересня 2010
14699
7 Вересня 2010
12:05

У Білорусії погрожують редактору опозиційної газети «Народна воля»

14699
У Білорусії погрожують редактору опозиційної газети «Народна воля»

Редактор білоруської опозиційної газети «Народна воля» Світлана Калінкіна отримала лист з погрозами. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

 

«Живи і бійся. Почалося полювання на зрадників. Ще одна стаття, і тобі...», далі анонім висловився нецензурно.

 

За словами Калінкіної, таке послання у своїй пошті вона виявила напередодні похорону редактора опозиційного сайту Олега Бебеніна. Також Світлана Калінкіна зазначила, що незадовго до цього вона опублікувала в інтернеті статтю під назвою «Петля», в якій намагалася проаналізувати причини смерті її колеги та з'ясувати, кому вона була вигідною.

 

«В непідцензурній білоруській журналістиці залишилися досвідчені та хоробрі люди. Як люди і як професіонали вони розуміють: захистити себе і суспільство можливо тільки надаючи гласності всьому, що відбувається, - з тобою чи з країною», - коментує Світлана Калінкіна.

 

Нагадаємо, Олега Бебеніна,  білоруського журналіста і правозахисника, засновника і керівника опозиційного сайту «Хартія 97» було знайдено мертвим  3 вересня, о 17.30 на його дачі під Мінськом. Як повідомляє Бі-бі-сі, Генпрокуратура Білорусії наразі розцінює смерть Бебеніна, як самогубство.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14699
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду