detector.media
07.09.2010 12:05
У Білорусії погрожують редактору опозиційної газети «Народна воля»

Редактор білоруської опозиційної газети «Народна воля» Світлана Калінкіна отримала лист з погрозами. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

 

«Живи і бійся. Почалося полювання на зрадників. Ще одна стаття, і тобі...», далі анонім висловився нецензурно.

 

За словами Калінкіної, таке послання у своїй пошті вона виявила напередодні похорону редактора опозиційного сайту Олега Бебеніна. Також Світлана Калінкіна зазначила, що незадовго до цього вона опублікувала в інтернеті статтю під назвою «Петля», в якій намагалася проаналізувати причини смерті її колеги та з'ясувати, кому вона була вигідною.

 

«В непідцензурній білоруській журналістиці залишилися досвідчені та хоробрі люди. Як люди і як професіонали вони розуміють: захистити себе і суспільство можливо тільки надаючи гласності всьому, що відбувається, - з тобою чи з країною», - коментує Світлана Калінкіна.

 

Нагадаємо, Олега Бебеніна,  білоруського журналіста і правозахисника, засновника і керівника опозиційного сайту «Хартія 97» було знайдено мертвим  3 вересня, о 17.30 на його дачі під Мінськом. Як повідомляє Бі-бі-сі, Генпрокуратура Білорусії наразі розцінює смерть Бебеніна, як самогубство.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY