Депутати знову мають намір просити президента звільнити Хорошковського з СБУ

3 Вересня 2010
5102
3 Вересня 2010
12:55

Депутати знову мають намір просити президента звільнити Хорошковського з СБУ

5102
Депутати знову мають намір просити президента звільнити Хорошковського з СБУ

Народний депутат Сергій Соболєв (БЮТ) зареєстрував у Верховній Раді проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Президента України з приводу внесення подання про звільнення Голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського.

 

Документ зареєстровано під номером 7081.

 

Нагадаємо, що 6 липня було зареєстровано аналогічну постанову № 6666 «Про Звернення Верховної Ради України до Президента України з приводу внесення подання про звільнення Голови Служби безпеки України Хорошковського В.І.», автори якої народні депутати Сергій Соболєв (БЮТ) і Роман Зварич («НУ-НС»). Вони вважають, що Хорошковський завдав шкоди національній безпеці країни, дискредитує діяльність СБУ, використовує її для досягнення особистих цілей та створює негативний імідж України. Проте депутати коаліції тоді за неї не проголосували.

 

«Це ті самі питання, які ми вже виносили в зал кілька місяців тому і які тоді не підтримала ВР. Ясно, що ми будемо наполягати далі. Тим паче, щ о тепер уже ясно, яким чином пан Хорошковський впливає на національну раду з питань телебачення і радіомовлення, яка, на наш погляд, зробила все для того, щоб програти суд по частотах 5-го каналу і ТВі. Тому, на мій погляд, тільки додалося аргументів до того, щоб таке рішення було ухвалено», - сказав Соболєв у коментарі ТК.

 

На запитання, чому він пропонує звільнити Хорошковського саме з посади голови Служби безпеки, а не члена Вищої ради юстиції, як це вважається доцільним медійній громадськості, депутат відповів, що «ті важелі, які є в нього, як у голови СБУ, є набагато серйознішими, а все інше - лише додатки до ключової посади».

 

Як відомо, що з аналогічною вимогою про звільнення Хорошковського до президента Януковича звернулися учасники громадського руху «Стоп цензурі!». Щоправда, у звереннні руху йшло про усунення його з посади члена Вищої ради юстиції - щоб уникнути можливого тиску на суд під час розгляду касації у справі медіагрупи Інтер, власником якої він є, проти Нацради та каналів 5-го і ТВі.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5102
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду