В Україні знімають фільми у 3D форматі

1 Вересня 2010
45689
1 Вересня 2010
11:58

В Україні знімають фільми у 3D форматі

45689
Чеський кінопродюсер Віктор Вільгельм працює над оригінальним проектом. Разом з українським режисером з Одеси він розпочинає в Україні зйомки фільму в тривимірному форматі.
В Україні знімають фільми у 3D форматі

Як розповів Віктор Вільгельм Deutsche Welle,  у вересні в Україні розпочнуться зйомки фільму у 3D форматі: «Робоча назва фільму «Клофелін». Це український фільм - романтична комедія, трохи божевільна історія. Для багатьох навіть неймовірна, але коли я прочитав синопсис - мені дуже сподобалось", каже продюсер з Чехії.

 

 «Клофелін» - історія двох молодих людей, які різними шляхами опиняються посередині Чорного моря на яхті, якою не вміють керувати. І між ними починаються всілякі сварки, не тільки між ними, але й з яхтою, бо з нею теж треба якось розібратися, щоб повернутися. Коли у них все ладнається, виявляється, що у дівчини не зовсім чисте минуле, і що вона знов намагається повернутися в море, щоб піти від своїх проблем». Віктор Вільгельм вважає, що глядачу має сподобатись бути максимально включеним у події на екрані, тому використання прогресивного формату 3D лише стане додатковою привабливою родзинкою для стрічки.

 

Працюватиме над фільмом одеський режисер Валерій Ямбурський. Продюсер каже, що тематика моря режисерові дуже близька. Цього молодого режисера вважають перспективним кінематографістом. За його плечима корткометражна робота «Приблуда» та фільм «День переможених» за мотивами роману Володимира Яворівського «Криза». Останню стрічку навіть презентували на Каннському кіноярмарку. Над «Днем переможених» Ямбурський працював і як сценарист. Попередня ж робота продюсера Віктора Вільгельма - чесько-українська стрічка, історична драма «Англійська полуниця», яку демонстрували на одному з українських регіональних кінофестивалів.

 

Міжнародний акторський склад

 

В головних ролях у наступному фільмі Ямбурського будуть актори з Чехії, Росії, Білорусі, але й України. «Ми знайшли дуже талановиту, молоду акторку Ольгу Іванову з Білорусі, яка зараз працює в Москві і з приводу її партнера - попередньо ми домовились із чеським актором Мирославом Шкультетою. Окрім них ще мають з'явитися Павєл Дерєвянко, Саша Тютрюмов та Михайло Голубовіч» - розповідає продюсер фільму. Голубовіч, до речі, вже працював з режисером Ямбурським - у стрічці «День переможених».

 

За словами режисера, на його погляд романтичних комедій фільмують небагато: «Особливо сучасних, цікавих для молоді, яка зараз найбільше відвідує кінотеатри. Саме тому я і хотів би зняти такий фільм - динамічний, інтригуючий, веселий. Справжню романтичну комедію, деякі ситуації в якій балансують на рівні фарсу».

 

Спершу був «Аватар»

 

Зйомки планують провести у вересні в Одесі та Криму. Чому вирішили знімати у 3D, Віктор Вільгельм пояснює так: «З цим прийшов Валерій. Він бачив  «Аватар», і сказав, що це - дуже цікава штука. Зовсім інше враження. Я кажу: «Валерію, навіщо нам це треба? Ми в цьому не розбираємося. Навряд в цій країні нам хтось зможе допомогти з цим. І це будуть тільки проблеми, а я цього не хочу». Ми це обговорювали із телеканалом, який теж цікавився тим, щоб увійти в склад продюсерів, і їм теж це не потрібно, тому що телеканал ще довго не зможе показати кіно в 3D». Втім, бажання зробити щось незвичне таки надихнуло команду, яка працює тепер над романтичною комедією у 3D форматі.

 

Під час підготовки матеріалу, виявилось, що ще один український кінопроект претендуватиме на звання першої стрічки у такому форматі в Україні. Зйомки у серпні вже проходили у Києві. Над сатиричною комедією в 3D-форматі під назвою «Ржевський проти Наполеона» працює «Студія Квартал 95» спільно з Leopolis, режисер Марюс Вайсберг. Цей колектив вже працював над російськими фільмами «Любов у великому місті 1,2», «Гітлер, капут!». В головних ролях мають зіграти керівник «Вечірнього кварталу» Володимир Зеленський і російська актриса Світлана Ходченкова. У картині обіцяють понад 500 ефектів і зірок переважно російського шоу-бізнесу в різних ролях. Планують, що фільм вийде на великі екрани  влітку 2011 року.

 

Ольга Веснянка, «Німецька хвиля»

 

Фото - «Німецька хвиля»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ольга Веснянка, «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
45689
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду