Ірена Карпа: Пікет у Берліні. За вільну від тоталітаризму Україну

31 Серпня 2010
21174
31 Серпня 2010
16:23

Ірена Карпа: Пікет у Берліні. За вільну від тоталітаризму Україну

21174
Ми голосно кричали «Ганьба» (на пологах я навчилась ду-у-уже голосно кричати)
Ірена Карпа: Пікет у Берліні. За вільну від тоталітаризму Україну

Ми вийшли на пікет у Берліні під час візиту Віктора Януковича, щоб дати знати світу, що Україна стрімко виганяється теперішньою владою - на чолі з президентом - з кола навіть умовно демократичних країн. У нас знову тхне тоталітарним Совєцьким Союзом: «стаханівськими темпами» ліквідується свобода слова, позбавляють ліцензій опозиційні телеканали, знову пропадають журналісти, на кремлівський лад переписуються шкільні підручники з історії, ставлять монументи Сталіну, а тим часом українську культуру знову заганяють у «шароварно-музейне гетто».

 

Пікетувала президента-візитера головно інтелігенція: професори україністики, перекладачі, магістранти, українофіли німецького походження, двійко українських письменників та їхні родини (включно з моєю 13-денною дочкою). Загалом учасників було небагато, але місце вигідне - біля бранденбурзьких воріт. Ми голосно кричали «Ганьба» (на пологах я навчилась ду-у-уже голосно кричати).

 

 

 

 

 

Біля входу в пафосний готель «Авалон» було багато фотографів і просто зівак - подивитися на приїжджого «мущіну з красівой жизні». Водночас численні туристи цікавилися, читали наші гасла й летючки, розпитували, впізнавали український прапор.

 

Висвітлювали наш пікет різні ЗМІ - від українського «1+1», до британської ВВС. Але не всі українські канали його показували...

 

Янукович сам перед народом не оприлюднився, послав Тігіпка. Чи, може, той за власною ініціативою вийшов? І повів мову за податковий кодекс і газ. Я це не могла вже слухати. Хоча Тігіпкові треба віддати належне - не забоявся, без охоронців прийшов. Видно, заробляє бали на наступні місцеві вибори...

 

 

Наша акція була акцією протесту. Гасла, під якими ми вийшли до

 

гламурного готелю, де виступав межигірський гість, можна прочитати в прес-релізі й побачити на плакатах, які ми тримали в руках (дивіться фото). Але ми наголошуємо на тому, що ми не проти, а ЗА: за демократію, за свободу слова і зібрань, за життя і працю журналістів без страху, за ліквідацію повсюдного смороду совка в нашій незалежній державі. За вільну від тоталітаризму Україну... А щодо актуальних цін на газ, то безплатний він буває тільки для насельців концтабру, і раби ніколи не заморочуються податками.

 

Мені сподобалося, як сказав Сергій Жадан:

 

 - Наша влада традиційно поводиться за кордоном, мов на курорті - розслаблено й самовпевнено, привозячи туди експортний, підчищений варіант своїх політичних проектів. Тому дуже важливо, аби вони відчували, що за будь-яких обставин доведеться відповідати на незручні запитання й мати справу з опонентами. У цьому випадку надзвичайно важливими є всі можливі пікети й протести, усі питання й закиди від німецьких журналістів, усі відгуки в Інтернеті й питання від перехожих. Усе лише починається. Найцікавіше буде в Україні.

 

Р.S. Візит президента України в Німеччину не висвітлив жоден рейтинговий громадський телеканал Німеччини. Повідомлень не було навіть у «телетекстах».

 

Ірена Карпа, письменниця, для інформаційного агентства УНІАН

Фото - УНІАН та  Яни Новосьолової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ірена Карпа, УНІАН
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21174
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
стас
4987 дн. тому
шо ж ти так причитаєш з приводу тобою обраного президента? і чому це жоден німецький канал не дав своїч коментарів до такого історичного візиту? як же ж можна.користкючись твоєю ж завгарівською термінологією. обвсрати тричі обісране? Фе. атосику, і від тебе смердить мабуть від лютої любові до обраного тобою папіка
Миг
4988 дн. тому
А еще тут убирают комментарии, называющие Карпу своим именем. Приспособленка и дура навозная. Убирайте тексты сколько угодно, Карпа сама себя пиарит как полного выродка. ВСЕ РАВНО ОНА РОЖАЛА НЕ НА РОДИНЕ. Почему не надела вышиванку и не обратилась в районную поликлинику? И эта падаль будет нас с телевизоров учить родину любить?
Idle-pro
4989 дн. тому
Ірочко, піди погодуй дитинку. Чого ти лазиш по мітингах?
atos
4989 дн. тому
Боже мой,до чего опустились наши"смердячи" СМИ. Их уже давно не интересует жизнь страны ,им бы только обосрать страну и своего ДЕМОКРАТИЧЕСКИ ИЗБРАННОГО ПРЕЗИДЕНТА. А потом хотят что бы кто то нас уважал. И вот эта кучка из 5-10 CENSORED позорит нас всех. ГАНЬБА!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду