У ВР внесено декларацію патріарха Кирила «Про гідність, свободу і права людини»

28 Серпня 2010
14287
28 Серпня 2010
09:47

У ВР внесено декларацію патріарха Кирила «Про гідність, свободу і права людини»

14287
У ВР внесено декларацію патріарха Кирила «Про гідність, свободу і права людини»

До парламенту внесено проект декларації «Про гідність, свободу і права людини», розроблену робочою групою під керівництвом на той час митрополита Смоленського і Калінінградського, а зараз патріарха Московського і всієї Русі  Кирила,  повідомляє сайт Tsn.ua

 

Проект декларації вніс у Верховну Раду України співголова міжфракційного об'єднання на підтримку Депутатська Канонічної православної церкви Вадим Колесніченко.

 

Декларація розроблена з метою реалізації «Основ вчення Православної Церкви про гідність, свободу і права людини». Прийнятий документ на Архієрейському Соборі Руської Православної Церкви, який відбувся 24-29 червня 2008 року в Москві й представлений в українському перекладі Українською Православною Церквою 13 липня 2009 року в Києво-Печерській Лаврі.

 

У Декларації пропонується встановити головні сфери захисту прав людини та її духовного світу актуальні сьогодні: відстоювання права людей на вільне сповідання віри, на звершення молитви й богослужіння, на збереження духовно-культурних традицій, на дотримання релігійних принципів як у приватному житті, так і в сфері громадської діяльності. Також протистояння злочинам на ґрунті національної та релігійної ворожнечі, охорона особистості від свавілля осіб, наділених владою, і роботодавців, а також від насильства і приниження в сім'ї та колективі та ін.

 

Колесніченко вважає, що прийняття проекту Декларації Верховної ради України «Про гідність, свободу і права людини» матиме величезні цивілізаційні наслідки для українського суспільства, адже це закладе, притаманні саме йому, основи гідності, свободи і прав людини, створить передумови для стрімкого розвитку й процвітання, громадянського миру та єднання.

 

Нагадаємо, патріарх Кирило був в Україні з 20 по 28 липня. За цей час він відвідав Одесу, Дніпропетровськ і Київ, а також побував у Криму на зустрічі з президентом Віктором Януковичем.Візит Кирила викликав протести серед представників правих політичних сил, а також в Українській православній церкві Київського патріархату.Проте вікарій Дніпропетровської єпархії Євлогій повідомив, що патріарх Кирило найближчим часом знову відвідає Україну. Цього разу святійший планує відвідати Кривий Ріг.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14287
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
babay
4994 дн. тому
А що, у нас вже церква не відділена від держави? Як це взагалі можливо, щоб парламент світської країни розглядав якісь церковні законопроекти? Це - суперечить Конституції та порушує принцип свободи совісті
христианин
4995 дн. тому
"Основ вчення Православної Церкви" и учение Иисуса Христа - это два разных учения.
Алексей
4995 дн. тому
С каких это пор парламент страны должен принимать законы-декларации, разработанные кадровыми кагебистами? Главначпоп Гундяев чувствует себя у нас как дома. А пятая колонна завершает уничтожение Украины... Грустно
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду